Укр
Рус
Бульйон Перші страви Французька кухня

Консоме зі спаржею

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

918 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Консоме зі спаржею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Консоме зі спаржею - насичений яловичий бульйон з овочами. У консоме легка текстура без домішок і замутнений і інтенсивний смак, якого не зустрінеш у звичайного бульйону. У рецепті розповідається, як зварити яловиче консоме зі спаржею і зробити його абсолютно прозорим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консоме зі спаржею" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії77 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для консоме. Овочі (селера, помідори, морква) вимийте, при необхідності очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. У цибулі-порею відріжте зелену частину і поріжте ножем. Яйця вимийте і висушіть.

Крок - 1
02

Нарізані овочі, включаючи порей, відправте у велику каструлю. Додайте для аромату подрібнену свіжу кінзу.

Крок - 2
03

Туди ж викладіть яловичий фарш і влийте яєчний білок. Гарненько перемішайте інгредієнти.

Крок - 3
04

З попередньо звареного бульйону (його можна зробити за 1-2 дня до приготування консоме) шумівкою зніміть спливший жир.

Крок - 4
05

Після цього влийте бульйон в каструлю з іншими інгредієнтами і знову перемішайте.

Крок - 5
06

Увімкніть середній вогонь. Коли вміст каструлі нагріється, знизьте вогонь до мінімуму і почніть повільно помішувати бульйон, щоб яєчний білок піднявся наверх, формуючи піну. Варіть приблизно 30-45 хвилин, але не дозволяйте рідині закипіти! Зверху повинна утворитися щільна білкова піна, яка утримує дрібні частинки, не дозволяючи замутненню бульйону.

Крок - 6
07

Якщо обережно злегка розсунути піну, можна побачити, що рідина під нею прозора.

Крок - 7
08

Застеліть сито тонкою тканиною або складеною в кілька шарів марлею. Присипте зверху чорним меленим перцем і подрібненою кінзою. Ополоником потроху зачерпуйте прозору рідину і проціджуйте через сито. Будьте дуже обережні, щоб піна не потрапила в ополоник!

Крок - 8
09

В результаті у вас вийде абсолютно прозоре консоме. Для подачі консоме зі спаржею знадобиться яєчне суфле. Для його приготування з'єднайте яєчні жовтки, цільне яйце і жирні вершки і перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок - 9
10

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте тепле консоме. Потім всипте мелений білий перець і мускатний горіх.

Крок - 10
11

Процідіть суміш через сито, щоб не було грудочок. Проціджену яєчну масу перелийте в змащену вершковим маслом антипригарну форму для випічки і покрийте зверху фольгою.

Крок - 11
12

Поставте форму в ємність більше розміру і влийте окріп. Вода повинна досягати ¾ висоти форми для випічки. Конструкцію, відправте в попередньо розігріту до 140 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Крок - 12
13

Готове яєчне суфле вийміть з духовки і остудіть, а потім відправте в холодильник. Перед витяганням з ємності воно повинно застигнути.

Крок - 13
14

Охолоджене суфле вийміть з холодильника і переверніть на робочу поверхню. При необхідності постукайте, щоб воно відійшло від стінок.

Крок - 14
15

Наріжте суфле скибочками і виріжте з них різні форми для подачі. Сервіруйте страву. Налийте консоме в келих. Туди ж відправте яєчне суфле, тушковану спаржу і листя кінзи. У консоме зі спаржею дуже багатий і виразний смак. Смачного!

Крок - 15

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою тріски 50 3 3 з 5 - детальніше -
Котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з судака 60 3 3 з 5 - детальніше -
Безе на паличці - покроковий рецепт, фото 1 Безе на паличці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Картопляні деруни без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні деруни без борошна 45 2 3 з 5 - детальніше -