Консоме зі спаржею - насичений яловичий бульйон з овочами. У консоме легка текстура без домішок і замутнений і інтенсивний смак, якого не зустрінеш у звичайного бульйону. У рецепті розповідається, як зварити яловиче консоме зі спаржею і зробити його абсолютно прозорим.
Підготуйте інгредієнти для консоме. Овочі (селера, помідори, морква) вимийте, при необхідності очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. У цибулі-порею відріжте зелену частину і поріжте ножем. Яйця вимийте і висушіть.
Нарізані овочі, включаючи порей, відправте у велику каструлю. Додайте для аромату подрібнену свіжу кінзу.
Туди ж викладіть яловичий фарш і влийте яєчний білок. Гарненько перемішайте інгредієнти.
З попередньо звареного бульйону (його можна зробити за 1-2 дня до приготування консоме) шумівкою зніміть спливший жир.
Після цього влийте бульйон в каструлю з іншими інгредієнтами і знову перемішайте.
Увімкніть середній вогонь. Коли вміст каструлі нагріється, знизьте вогонь до мінімуму і почніть повільно помішувати бульйон, щоб яєчний білок піднявся наверх, формуючи піну. Варіть приблизно 30-45 хвилин, але не дозволяйте рідині закипіти! Зверху повинна утворитися щільна білкова піна, яка утримує дрібні частинки, не дозволяючи замутненню бульйону.
Якщо обережно злегка розсунути піну, можна побачити, що рідина під нею прозора.
Застеліть сито тонкою тканиною або складеною в кілька шарів марлею. Присипте зверху чорним меленим перцем і подрібненою кінзою. Ополоником потроху зачерпуйте прозору рідину і проціджуйте через сито. Будьте дуже обережні, щоб піна не потрапила в ополоник!
В результаті у вас вийде абсолютно прозоре консоме. Для подачі консоме зі спаржею знадобиться яєчне суфле. Для його приготування з'єднайте яєчні жовтки, цільне яйце і жирні вершки і перемішайте вінчиком до однорідності.
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийте тепле консоме. Потім всипте мелений білий перець і мускатний горіх.
Процідіть суміш через сито, щоб не було грудочок. Проціджену яєчну масу перелийте в змащену вершковим маслом антипригарну форму для випічки і покрийте зверху фольгою.
Поставте форму в ємність більше розміру і влийте окріп. Вода повинна досягати ¾ висоти форми для випічки. Конструкцію, відправте в попередньо розігріту до 140 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Готове яєчне суфле вийміть з духовки і остудіть, а потім відправте в холодильник. Перед витяганням з ємності воно повинно застигнути.
Охолоджене суфле вийміть з холодильника і переверніть на робочу поверхню. При необхідності постукайте, щоб воно відійшло від стінок.
Наріжте суфле скибочками і виріжте з них різні форми для подачі. Сервіруйте страву. Налийте консоме в келих. Туди ж відправте яєчне суфле, тушковану спаржу і листя кінзи. У консоме зі спаржею дуже багатий і виразний смак. Смачного!
Випадкові рецепти