Консерви з річкової риби домашні — популярна заготівля. Відома маса рецептів її приготування. Ми пропонуємо один з найлегших і найшвидших, але при цьому напрочуд смачних. Річкова риба, законсервована в банках із овочами, виходить неймовірно ніжною і без характерного запаху тину. Такі домашні консерви цілий рік радуватимуть вас і ваших близьких відмінним смаком та бездоганною якістю.
Ріпчасту цибулю та зубчики часнику звільніть від лушпиння. Цибулю наріжте тонкими кільцями. Моркву очистіть від шкірки та наріжте невеликими скибочками. Лимон вимийте і нашаткуйте слайсами.
Річкову рибу (ми використовуємо коропа) очистіть від луски, видаліть плавці і випатрайте черевці. Після цього ретельно промийте тушки водою та розріжте на порційні шматки (стейки та напівстейки).
Підготовлену рибу замочіть на півгодини у мисці із водою. У чисті, сухі банки викладіть кілька шматочків моркви, зубчиків часнику, цибулинних кілець і скибочок лимона.
Додайте зелень селери та лавровий лист. Потім відправте в банку шматочки риби. Кладіть їх щільніше.
Зверху покладіть ще трохи селери. За бажанням можете додати овочі (бажано не класти їх все тільки на дно або зверху, а розподілити порівну). Всипте трохи меленого чорного перцю (або суміші перців) та сіль.
Заготовки, що вийшли, поставте на застелений бавовняним рушником деко. Прямо поверх рушника налийте на деко воду. Трохи теплої води влийте у кожну банку з рибою. Вона має наповнити банки наполовину.
Накрийте кришками заготовки (просто покладіть їх зверху) і відправте в холодну духовку. Увімкніть духовку на 180 градусів і після досягнення вказаної температури готуйте консерви протягом 90–105 хвилин.
Через вказаний час вийміть заготовки з духовки та щільно закатайте кришки. Після цього переверніть банки догори дном і остудіть під ковдрою або махровим рушником. Готові консерви з річкової риби домашні зберігайте у темному прохолодному місці (льоху, коморі, холодильнику тощо). Смачного!
Випадкові рецепти