Сезон свіжих ягід, овочів і фруктів, який всі чекають з нетерпінням, - це гаряча пора для господинь. Але не варто вважати, що це - пора клопоту, турбот і великих труднощів, яких вимагає заготівля смачненького на зиму, адже це дуже цікавий і захоплюючий процес, під час якого створюються справжні шедеври консервування. Ми не залишаємося осторонь від цієї корисної справи, і приготували для вас чудовий рецепт консервованих помідорів вдома. Парочка невеликих секретів - і ви станете автором найсмачніших, соковитих і ароматних помідорів, які будуть просто розлітатися за будь-яким столом.
Консервовані помідори вдома - це завжди відмінний варіант смачної добавки до картоплі або будь-якого іншого гарніру, прекрасно виглядають в якості закуски, так і з м'ясом завжди знаходяться в цілковитій смакової гармонії. А, щоб приготувати цю смакоту, вам знадобиться мінімум зусиль і простий набір продуктів. Отже, помідори гарненько миємо. Плоди повинні бути свіжими, не підгнилими. Щоб вони не лопалися, в області плодоніжки проколюємо кожну помидорку виделкою.
У цьому рецепті ми не будемо використовувати багато спецій, і маринад приготуємо самим звичайним способом. Але спочатку розкладемо все по банках. Стерилізувати їх не обов'язково, досить добре вимити і просушити. Але для впевненості можна звичайно ж простерилізувати. Кришки також потрібно обшпарити окропом. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і викладаємо на дно банки. Після цього додаємо вимиту зелень петрушки, а при бажанні і кропу.
Після цього відправляємо в баночки помідори. Бажано, щоб плоди були невеликого розміру і максимально однакові, тоді вони просто чудово лягають в банку.
Наповнивши банки, заливаємо їх вміст крутим окропом і залишаємо приблизно на 5-7 хвилин під накритою кришкою.
Після цього зливаємо воду з наших помідорів в каструлю. Для цього дуже зручно використовувати спеціальну кришку з отворами. Отже, в каструлю з злитої водою додаємо сіль, цукор і горошинки перцю і перемішуємо вміст, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Маринад доводимо до кипіння і в самому кінці додаємо оцет.
Тепер наливаємо в кожну баночку по столовій ложці рослинного масла, а потім розливаємо маринад, після чого закручуємо або закочуємо кришки.
Банки з помідорами перевертаємо на рушник і зверху теж вкутуємо їх. У такому вигляді залишаємо їх на кілька годин, поки не охолонуть, після чого можна відправляти в підвал і чекати зручного моменту скоріше насолодитися своїм творінням. Консервовані помідори в домашніх умовах таким простим способом виходять дуже смачними, ароматними, пружними. Використовуйте цей рецепт заготовки помідорів і насолоджуйтеся цілий рік їх відмінним смаком.
Випадкові рецепти