Укр
Рус
Гриби мариновані Консервування Українська кухня

Консервовані гриби

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

804 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Консервовані гриби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Консервовані гриби – чудова закуска та ефективний спосіб зберегти дари лісу на зиму. Пропонуємо легкий рецепт гарячого засолювання подосиновиків у банках без оцту та взагалі без спецій (крім солі). Згодом консервовані гриби можна використовувати як самостійну закуску, і для приготування різноманітних страв, зокрема грибних супів і пирогів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервовані гриби" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії11 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гриби ретельно очистіть від забруднень та просушіть. Відокремте капелюшки від ніжок. Видаліть з внутрішньої поверхні капелюшків гіменофор. Це потрібно зробити, оскільки, якщо не зрізати гіменофор, подосиновики можуть спровокувати нудоту та блювання.

Крок - 1
02

Закип'ятіть у каструлі воду, всипте сіль і відправте туди грибні ніжки.

Крок - 2
03

В окрему каструлю з підсоленою водою викладіть капелюшки.

Крок - 3
04

Коли вода знову закипить, зверху з'явиться піна. По можливості постарайтеся видалити її всю. Коли грибні капелюшки та ніжки опустяться під воду (це свідчить про готовність), проваріть їх ще 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь.

Крок - 4
05

Після цього розкладіть гриби (капелюшки окремо, ніжки окремо) по ретельно вимитим із содою та просушеним банкам. Влийте розсіл, щоб заповнити порожнечі. Закрийте банки чистими сухими кришками.

Крок - 5
06

Застеліть дно великої каструлі бавовняним рушником і виставте туди заготовки. Влийте в каструлю чисту теплу воду так, щоб вона досягала плічок банок. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте гриби 25–30 хвилин. Після цього витягніть банки з каструлі, переверніть дном догори, накрийте ковдрою і дайте охолонути. Коли це станеться, перенесіть консервовані гриби у темне та прохолодне місце (комору, льох, гараж, холодильник тощо). Там вони можуть зберігатися до 1 року. А скуштувати солоні подосиновики можна буде вже за 20–25 днів після консервації. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти