Укр
Рус
Консервована зелень Консервування Кубинська кухня

Консервований щавель на зиму

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

561 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Консервований щавель на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Для того, щоб холодною зимою приготувати смачний і ароматний зелений борщ, влітку необхідно підготуватися. А саме - законсервувати щавель на зиму. Це зробити зовсім не складно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервований щавель на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії18 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо така рослина, як щавель, зростає у вас на городі, то зірвіть необхідну кількість листя для консервації. Якщо ж у вас немає городу або ви не вирощуєте цю рослину, то придбайте його на місцевому ринку. Ретельно переберіть всі листя, зіпсовані викиньте. Візьміть велику каструлю або миску, наберіть воду і киньте в неї щавель. Акуратно мішаючи руками, добре вимийте його. Поміняйте кілька разів воду, щоб остаточно позбутися від бруду і піску. Відкиньте щавель на друшляк.

Крок - 1
02

Беріть невеликі порції листя щавлю і кладіть на кухонну дошку. За допомогою гострого ножа нарізуйте його. Таким чином, поступово подрібніть весь щавель і помістіть у велику миску.

Крок - 2
03

Тепер вам знадобиться лимонний сік. Необхідну кількість якого можна добути прямо напередодні консервування. Для цього візьміть лимон, добре вимийте його і розріжте навпіл. З кожної половинки лимона ретельно вичавіть сік. Додайте лимонний сік в нарізаний щавель. Також киньте потрібну кількість солі.

Крок - 3
04

За допомогою великої ложки ретельно перемішайте подрібнений щавель з лимонним соком і сіллю. Протягом декількох хвилин придушіть зелень, щоб вона пустила більше соку.

Крок - 4
05

У заздалегідь підготовлені ошпарені банки невеликого розміру помістіть кілька ложок щавлю, утрамбуйте його за допомогою качалки або ложки. Потім додайте ще порцію зелені і знову ретельно ущільніть. Таким чином заповніть всі банки. Сік, який залишився на дні миски, не виливайте, а рівномірно розподіліть по банкам.

Крок - 5
06

Щоб щавель в банках добре зберігався всю зиму, його необхідно стерилізувати. Для цього всі банки, щільно наповнені щавлем, закрутіть кришками. На дно підходящої каструлі покладіть невеликий рушник і поставте банки. Залийте гарячою водою і поставте на вогонь. Кип'ятіть банки зі щавлем в каструлі протягом 15 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченню цього періоду, акуратно дістаньте банки зі щавлем з окропу. Переверніть і поставте їх на стіл кришками вниз, попередньо підстеливши рушник. У такому положенні залиште банки на кілька днів. Після можна їх прибирати в прохолодне місце. Консервований щавель на зиму готовий. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Томатний сік - покроковий рецепт, фото 1 Томатний сік 40 1 3 з 5 - детальніше -
Грінки з часником - покроковий рецепт, фото 1 Грінки з часником 20 1 1 з 5 - детальніше -
Місо суп з водоростями - покроковий рецепт, фото 1 Місо суп з водоростями 30 2 2 з 5 - детальніше -
Кекс шоколадний - покроковий рецепт, фото 1 Кекс шоколадний 65 1 3 з 5 - детальніше -
?>