Солодкий болгарський перець з овочами - відмінна заправка для багатьох страв. Овочі не піддаються термічній обробці, тому зберігають свій свіжий, насичений смак і аромат.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Для консервування вибирайте тільки свіжі, щільні плоди. Зіпсовані й ушкоджені - видаліть. Болгарський перець розділіть уздовж навпіл. Видаліть плодоніжки і серцевину з насінням. Не залишайте білі прожилки, інакше готову страву буде гірчити. Наріжте овоч невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Не використовуйте для подрібнення блендер. Овочі віддадуть багато соку і готову страву вийде дуже рідким.
Морква очистіть від шкірки, розріжте на кілька частин і подрібніть за допомогою м'ясорубки.
Корінь петрушки і селери очистити, нарізати шматочками і також пропустіть через измельчающий прилад. У велику глибоку миску всипте всі овочі і перемішайте.
Додайте сіль і дрібно нарізану зелень петрушки з селерою. Ретельно переміксуйте суміш до однорідного стану.
Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою. Залиште масу настоятися при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.
Приготуйте банки. Ретельно вимийте їх під проточною водою з використанням соди. Простерилизуйте ємності з кришками будь-яким зручним для вас способом. Якщо в ємностях скупчився конденсат, дайте їм повністю обсохнути.
Заповніть банки овочевою сумішшю. Гарненько ущільните, щоб не залишати порожнечі. Щільно закрутіть кришку. Зберігайте страву в холодильнику і використовуйте при необхідності. Смачних вам заготовок і смачного!
Випадкові рецепти