Укр
Рус
Маринований солодкий перець Консервування Болгарська кухня

Консервований солодкий перець

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

874 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Консервований солодкий перець - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Солодкий болгарський перець з овочами - відмінна заправка для багатьох страв. Овочі не піддаються термічній обробці, тому зберігають свій свіжий, насичений смак і аромат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервований солодкий перець" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії29 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Для консервування вибирайте тільки свіжі, щільні плоди. Зіпсовані й ушкоджені - видаліть. Болгарський перець розділіть уздовж навпіл. Видаліть плодоніжки і серцевину з насінням. Не залишайте білі прожилки, інакше готову страву буде гірчити. Наріжте овоч невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку. Не використовуйте для подрібнення блендер. Овочі віддадуть багато соку і готову страву вийде дуже рідким.

Крок - 1
02

Морква очистіть від шкірки, розріжте на кілька частин і подрібніть за допомогою м'ясорубки.

Крок - 2
03

Корінь петрушки і селери очистити, нарізати шматочками і також пропустіть через измельчающий прилад. У велику глибоку миску всипте всі овочі і перемішайте.

Крок - 3
04

Додайте сіль і дрібно нарізану зелень петрушки з селерою. Ретельно переміксуйте суміш до однорідного стану.

Крок - 4
05

Накрийте ємність кришкою або харчовою плівкою. Залиште масу настоятися при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.

Крок - 5
06

Приготуйте банки. Ретельно вимийте їх під проточною водою з використанням соди. Простерилизуйте ємності з кришками будь-яким зручним для вас способом. Якщо в ємностях скупчився конденсат, дайте їм повністю обсохнути.

Крок - 6
07

Заповніть банки овочевою сумішшю. Гарненько ущільните, щоб не залишати порожнечі. Щільно закрутіть кришку. Зберігайте страву в холодильнику і використовуйте при необхідності. Смачних вам заготовок і смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Велика ватрушка 85 3 3 з 5 - детальніше -
Свиняча рулька по-баварськи - покроковий рецепт, фото 1 Свиняча рулька по-баварськи 70 4 2 з 5 - детальніше -
Лосось під апельсином - покроковий рецепт, фото 1 Лосось під апельсином 40 2 2 з 5 - детальніше -