Швидкий і простий рецепт приготування маринованого перцю на зиму. Таку страву можна використовувати в якості самостійної закуски, або як добавку до салатів, супів, тушкованих овочів і інших страв.
Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою. Для консервування вибирайте щільні, не мляві плоди середнього розміру. Видаліть хвостик і серцевину з насінням. Наріжте овоч на невеликі пластини і всипте в більшу, зручну для маринування ємність. Всипте цукор, велику сіль і подрібнений аспірин. Додайте насіння гірчиці, чорний перець горошком і лавровий лист, поламаний на невеликі фрагменти.
Залийте масу оцтом і ретельно переміксуйте руками. Накрийте ємність кришкою або марлею і залиште на добу при кімнатній температурі. Якщо в приміщенні дуже жарко, залиште перець маринуватися на нижній полиці холодильника. Перемішуйте суміш кожні 3 години.
Підготуйте ємності для консервації. Ретельно вимийте їх під проточною водою, з використанням дезінфікуючих засобів. Простерилізуйте над парою, в мікрохвильовій печі або в духовці.
Поставте банки на робочу поверхню. Перець, який маринувався в холодильнику, нагрійте до кімнатної температури.
Щільно укладіть овоч в банки і залийте маринадом. Рідина повинна повністю покривати перець.
Щільно закрутіть кришки і поставте заготовки в холодильник. Якщо передбачається більш тривале зберігання продукту, простерилізуйте банки з перцем в киплячій воді. Це продовжить термін зберігання овочів і дозволить поставити їх в прохолодне темне місце, не займаючи місце в холодильнику. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти