Укр
Рус
Консервовані помідори Консервування Російська кухня

Консервовані помідори на зиму

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

770 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Консервовані помідори на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Пропонуємо рецепт дуже смачної і ароматної закуски, яка ідеально підійде до шашликів, рибних і овочевих страв. Консервовані помідори з цибулею на зиму дуже легко приготувати. Вже на другий день ви зможете насолодитися дивно смачною томатною закускою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервовані помідори на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи7.5 гр.
  • Калорії46 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником червоні помідори. Вибирайте овоч однакового розміру. Викладіть помідори на обробну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте їх тонкими кільцями.

Крок - 1
02

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її так само тонкими кільцями.

Крок - 2
03

У попередньо стерилізовані банки засипте зерна чорного перцю горошок. Потім по черзі укладіть нарізані овочі шарами цибулі та помідорів. Помістіть заздалегідь очищені від лушпиння і дрібно нарізані зубчики часнику між шарами. Заповніть банки до самого верху.

Крок - 3
04

Далі підготуйте спеціальний маринад для майбутньої консервації. У глибоку каструлю залийте воду і відправте ємність на плиту. Додайте в каструлю трохи цукру, солі і насіння чорного перцю.

Крок - 4
05

Далі засипте в каструлю запашний перець, додайте гвоздику, залийте трохи яблучного оцту і рослинне або оливкове масло.

Крок - 5
06

Потім додайте в каструлю лаврові листи і аспірин в таблетках (він часто використовується в консервації). Добре перемішайте всі інгредієнти майбутнього маринаду і варіть на слабкому вогні близько 3-5 хвилин.

Крок - 6
07

Тепер за допомогою ополоника залийте підготовлений маринад в банки з раніше укладеними овочами. Банки повинні бути заповнені до самого верху. Засукайте щільно банки попередньо простерилізованими кришками.

Крок - 7
08

Далі помістіть закочені банки з овочами в каструлю і залийте водою до половини ємності. Надішліть каструлю з банками на плиту і варіть на середньому вогні близько 10 хвилин.

Крок - 8
09

Після варіння переверніть банки верх ногами і залиште їх на ніч (можна ще укрити банки рушником).

Крок - 9
10

Овочі в такому вигляді можуть зберігатися в холодному місці (або просто в холодильнику) декілька років. Готові консервовані помідори на зиму подайте на стіл до гарніру або м'яса, виклавши на красиве блюдо.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1 Торт Бите скло 90 7 4 з 5 - детальніше -
Вафельна трубочка - покроковий рецепт, фото 1 Вафельна трубочка 45 2 3 з 5 - детальніше -
Груші мочені в шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Груші мочені в шоколаді 35 1 2 з 5 - детальніше -
Гуляш із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш із сметаною 50 3 3 з 5 - детальніше -