Пропонуємо рецепт дуже смачної і ароматної закуски, яка ідеально підійде до шашликів, рибних і овочевих страв. Консервовані помідори з цибулею на зиму дуже легко приготувати. Вже на другий день ви зможете насолодитися дивно смачною томатною закускою.
Ретельно помийте під проточною водою і промокніть паперовим рушником червоні помідори. Вибирайте овоч однакового розміру. Викладіть помідори на обробну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте їх тонкими кільцями.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте її так само тонкими кільцями.
У попередньо стерилізовані банки засипте зерна чорного перцю горошок. Потім по черзі укладіть нарізані овочі шарами цибулі та помідорів. Помістіть заздалегідь очищені від лушпиння і дрібно нарізані зубчики часнику між шарами. Заповніть банки до самого верху.
Далі підготуйте спеціальний маринад для майбутньої консервації. У глибоку каструлю залийте воду і відправте ємність на плиту. Додайте в каструлю трохи цукру, солі і насіння чорного перцю.
Далі засипте в каструлю запашний перець, додайте гвоздику, залийте трохи яблучного оцту і рослинне або оливкове масло.
Потім додайте в каструлю лаврові листи і аспірин в таблетках (він часто використовується в консервації). Добре перемішайте всі інгредієнти майбутнього маринаду і варіть на слабкому вогні близько 3-5 хвилин.
Тепер за допомогою ополоника залийте підготовлений маринад в банки з раніше укладеними овочами. Банки повинні бути заповнені до самого верху. Засукайте щільно банки попередньо простерилізованими кришками.
Далі помістіть закочені банки з овочами в каструлю і залийте водою до половини ємності. Надішліть каструлю з банками на плиту і варіть на середньому вогні близько 10 хвилин.
Після варіння переверніть банки верх ногами і залиште їх на ніч (можна ще укрити банки рушником).
Овочі в такому вигляді можуть зберігатися в холодному місці (або просто в холодильнику) декілька років. Готові консервовані помідори на зиму подайте на стіл до гарніру або м'яса, виклавши на красиве блюдо.
Випадкові рецепти