Укр
Рус
Консервовані помідори Консервування Українська кухня

Консервовані помідори

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

3115 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Консервовані помідори - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Варити

опис

Такі овочі, як помідори настільки популярні в нашому житті, що важко навіть собі уявити, як без них можна обійтися. Тим більше, цей овоч має чудові смакові якості в будь-якому вигляді: і свіжими, і в складі багатьох страв, соусів, закусок, ну і звичайно ж, в зимових заготовках. Консервовані помідори - це просто знахідка для кожної господині. Ця зимова заготівля настільки універсальна, що стане в нагоді в кожному будинку не тільки для сімейної вечері, але і зможе стати прикрасою будь-якого святкового столу. А ось як приготувати ці зимові заготовки і запастися корисними вітамінами на весь рік, ми спробуємо вам підказати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервовані помідори" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії27 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відразу хочеться зауважити, що зовсім не обов'язково застосовувати для консервування скляний посуд великого обсягу. Адже є маса рецептів для банок ємністю 1 л. Звичайно, кожна господиня має свої улюблені і перевірені рецепти засолок і консервацій, і сперечатися я з цим не збираюся. Але все ж свій варіант спробую все ж тактовно нав'язати. Консервувати помідори можна починати відразу ж, як тільки зібрали перший урожай, причому для цього підходять і стиглі і зелені плоди. Головне, відібрати невеликі томати, щоб вони легко проходили в горловину банки. І бажано взяти плоди з досить щільною шкіркою, щоб вона не тріскалася від окропу. Ще підготуємо банки. Відразу хочу зауважити, якщо помідори проходять стерилізацію, то досить банки вимити і просушити. А от якщо не стерилізувати - банки необхідно прожарити.

Крок - 1
02

Отже, беремо помідори, причому добірні, без найменших ознак гнилі або цяток, добре промиваємо і, якщо потрібно, видаляємо плодоніжки.

Крок - 2
03

Ще чистимо і миємо цибулю, нарізаємо тонкими пластинками. Також очищаємо від лушпиння зубчики часнику, обполіскуємо водою.

Крок - 3
04

Миємо гілки кропу з парасольками. Очищаємо і добре промиваємо корінь хрону, нарізаємо скибочками.

Крок - 4
05

Тепер ставимо на плиту каструлю з водою, засипаємо цукор і доводимо до кипіння.

Крок - 5
06

У підготовлену банку кладемо гілочку кропу, пластиночку цибулі і зубок часнику. Додаємо скибочку хрону і засипаємо зерна гірчиці.

Крок - 6
07

Тепер кидаємо перець горошок і запашний перець. Щільно укладаємо помідори, додаємо в кінці лавровий листочок.

Крок - 7
08

Заповнивши таким чином всі банки, заливаємо їх доверху підготовленим розсолом і закриваємо кришками. Такі консервовані помідори чудово доповнять будь-яку другу страву, особливо м'ясо або рибу, картоплю чи будь-яку кашу, і стануть самостійною закускою на будь-якому столі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сидр яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Сидр яблучний 60 1 3 з 5 - детальніше -
Овочеве рагу з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве рагу з куркою 75 6 4 з 5 - детальніше -
Кетчуп з томатного соку - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп з томатного соку 45 1 2 з 5 - детальніше -
Кекси в формочках на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Кекси в формочках на сметані 55 3 3 з 5 - детальніше -