Це один з найлегших способів зробити смачні консервовані помідори в банці. Вони набагато краще, ніж томатна паста, а головне помідори можна додавати в якості додаткового інгредієнта в будь-яку страву.
Для приготування консервованих помідорів виберіть м'ясисті - ті, в яких більше м'якоті і менше соку. Добре вимийте їх холодною водою. Зніміть хвостики.
Поставте на плиту велику каструлю з водою і доведіть її до кипіння. У киплячу воду опустіть частину помідорів і потримайте їх близько 1-2 хвилин, не довше, щоб помідори не стали занадто м'якими.
Помідори вийміть з допомогою шумівки в окрему ємність і залийте холодною водою. Від перепаду температури шкірка відстане від м'якоті, та й помідори охолонуть швидше. У каструлю завантажте наступну партію помідор.
Підготуйте ще каструлі, в яких безпосередньо готуватимуться томати. Поставте їх ближче до себе. Беріть по одному помідору, надріжте кінчиком ножа шкірку і зніміть її. Потім зріжте гострим ножем місце, де був зелений хвостик, на якому висів помідор.
Залежно від того куди ви хочете використовувати консервовані помідори ви можете їх порізати або залишити цілком. Чотири частини, від загальної кількості, очищених від шкірки помідор розріжте на четвертинки або на половинки, в залежності від розміру помідора. П'яту ж частину, залиште цілком. Покладіть їх в підготовлені каструлі.
Каструлі з очищеними і нарізаними томатами поставте на плиту. Не забудьте посолити помідори. На кожен кілограм необхідно по ложці солі. В даному рецепті не додається ніяких інших спецій, хоча ви можете додати на свій смак, наприклад: часник, базилік, перець чилі.
Увімкніть середній вогонь. Зачекайте, поки помідори пустять сік, який почне потроху булькати. З цього моменту засікайте час і готуйте 10-15 хвилин. Час від часу помішуючи томати силіконової або дерев'яною лопаткою.
Поки готуються помідори, простерилизуйте банки і кришки. Спочатку добре вимийте їх. Потім банки виставте на один лист, а кришки викладіть на другий. Поставте банки і кришки в холодну духовку. Тільки потім включіть її на температуру 120 градусів. Після досягнення духовкою такої температури, засічіть 10-15 хвилин.
Коли повністю випарується вода, яка була на банках і кришках, акуратно вийміть все з гарячої духовки. Майже одночасно готові і банки і помідори. Ополоником наливайте в банки шматочки томатів разом з соком. Наповнюйте банку майже до верху.
Витріть насухо горлечко банки і закрутіть дуже щільно кришкою. Аналогічно покладіть в банку цілі помідори, залийте соком. І закрийте кришкою.
Всі банки переверніть кришкою вниз на деко. Залиште до повного охолодження. Консервовані помідори смачні зберігайте в темному прохолодному місці. Такі помідори можна використовувати в приготуванні супів, соусів, піци, гратену та інших страв, в які потрібні томати.
Випадкові рецепти