Ви коли-небудь робили солоні огірки вдома? Ви повинні знати - це не може бути простіше. Рецепт цих гострих консервованих огірків тому доказ.
Наріжте вимиті огірки невеликими кільцями, покладіть у велику ємність, залийте підсоленою водою (або просто засипте сіллю) і покрийте льодом, залиште на 2 години. Це допоможе зробити солоні огірки більш хрусткими. Обполосніть огірки, щоб видалити сіль.
У великій каструлі змішайте воду, білий оцет, цукор і спеції для маринування (на ваш вибір). Доведіть вміст до кипіння і, як тільки маринад закипить, поверніть вогонь на середній режим і варіть протягом 15 хвилин.
Поки рідка суміш кипить, укладіть нарізані огірки в простерилізовані, приготовані заздалегідь банки, наповнюючи їх майже до верху. Потім додайте зубчики часнику і трохи кропу в кожну банку поверх огірків перед додаванням рідини.
Тепер вилийте утворениий маринад (консервована рідина) через сітчасту тканину або кухонне сито в більшу миску або ємність, переважно ту, в яку легко налити, щоб видалити проварені спеції.
Заповніть кожну банку з укладеними огірками приготовленою рідиною маринадом, так, щоб залишити трохи в ємності вільного простору зверху. Якщо необхідно, зваріть маринад ще раз, раптом не вистачить зазначеної кількості.
Кожну банку закатайте акуратно заздалегідь підготовленою металевою кришкою. Помістіть 4-6 банок в ємність з киплячою водою (гаряча ванна) і варіть приблизно 10 хвилин. Це не обов'язковий процес, але рекомендований.
Витягніть проварені банки з каструлі і помістіть на стіл, застелений рушником для посуду, і залиште на 10-12 годин або на всю ніч. Банки повинні знаходитися цей час в теплі. Якщо ви готові протягом необхідної кількості часу почекати, то в результаті отримаєте чудові консервовані огірки. Подавайте цю консервацію з гарячим пюре або використовуйте в якості інгредієнта для багатьох перших страв.
Випадкові рецепти