Укр
Рус
Консервовані огірки Консервування Українська кухня

Консервовані огірки

( 4.9200 4 525 25 оцінок)

3066 - переглядів
120 хвилин порцій - 8 складність - 3 з 5
Консервовані огірки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Ви коли-небудь робили солоні огірки вдома? Ви повинні знати - це не може бути простіше. Рецепт цих гострих консервованих огірків тому доказ.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервовані огірки" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи12.1 гр.
  • Калорії55 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наріжте вимиті огірки невеликими кільцями, покладіть у велику ємність, залийте підсоленою водою (або просто засипте сіллю) і покрийте льодом, залиште на 2 години. Це допоможе зробити солоні огірки більш хрусткими. Обполосніть огірки, щоб видалити сіль.

Крок - 1
02

У великій каструлі змішайте воду, білий оцет, цукор і спеції для маринування (на ваш вибір). Доведіть вміст до кипіння і, як тільки маринад закипить, поверніть вогонь на середній режим і варіть протягом 15 хвилин.

Крок - 2
03

Поки рідка суміш кипить, укладіть нарізані огірки в простерилізовані, приготовані заздалегідь банки, наповнюючи їх майже до верху. Потім додайте зубчики часнику і трохи кропу в кожну банку поверх огірків перед додаванням рідини.

Крок - 3
04

Тепер вилийте утворениий маринад (консервована рідина) через сітчасту тканину або кухонне сито в більшу миску або ємність, переважно ту, в яку легко налити, щоб видалити проварені спеції.

Крок - 4
05

Заповніть кожну банку з укладеними огірками приготовленою рідиною маринадом, так, щоб залишити трохи в ємності вільного простору зверху. Якщо необхідно, зваріть маринад ще раз, раптом не вистачить зазначеної кількості.

Крок - 5
06

Кожну банку закатайте акуратно заздалегідь підготовленою металевою кришкою. Помістіть 4-6 банок в ємність з киплячою водою (гаряча ванна) і варіть приблизно 10 хвилин. Це не обов'язковий процес, але рекомендований.

Крок - 6
07

Витягніть проварені банки з каструлі і помістіть на стіл, застелений рушником для посуду, і залиште на 10-12 годин або на всю ніч. Банки повинні знаходитися цей час в теплі. Якщо ви готові протягом необхідної кількості часу почекати, то в результаті отримаєте чудові консервовані огірки. Подавайте цю консервацію з гарячим пюре або використовуйте в якості інгредієнта для багатьох перших страв.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Палички - покроковий рецепт, фото 1 Палички 30 2 2 з 5 - детальніше -
Коржі тортілья - покроковий рецепт, фото 1 Коржі тортілья 75 3 3 з 5 - детальніше -
Класичні деруни картопляні - покроковий рецепт, фото 1 Класичні деруни картопляні 35 3 3 з 5 - детальніше -