У будь-якому літньому меню найчастіше зустрічається в якості основного компонента соковитий і освіжаючий, свіжий, зелений огірок. І гідну конкуренцію йому може скласти хіба що хрусткий, маринований на зиму огірочок, за допомогою якого смаком літа можна насолоджуватися круглий рік. Заготівля ароматних і хрустких зелених овочів досить різноманітна, і більшості господинь відомі важливі тонкощі і секрети цього процесу.
Ми охоче поділимося з вами кулінарною майстерністю того, як смачно приготувати консервовані огірки в домашніх умовах. Звісно, що для консервації найкраще згодяться молоді, свіжозібрані і тверді огірочки. У нашому випадку використовуємо огірки невеликого розміру, тонкі і з гладкою шкіркою. Огірочки, консервовані за нашим рецептом, дуже смачні, завдяки ідеальному співвідношенню солоності і кислоти, та й готуються не складно. Отже, беремо свіжі огірки середнього розміру, краще без пухирців і досить тонкі, добре промиваємо і відрізаємо кінчики.
Потім нарізаємо тонкими кільцями і складаємо в глибоку посудину.
Половину жовтої цибулини чистимо від лушпиння і ріжемо тонкими пір'ями, додаємо до огірків.
Червоний перець халапеньо миємо, чистимо від серцевини і насіння, нарізаємо кільцями і теж відправляємо в миску з огірками.
Потім нарізані овочі перемішуємо ложкою і посипаємо кошерною сіллю. Знову добре все перемішуємо, щоб подрібнені овочі рівномірно просочилися сіллю. Після цього накриваємо миску харчовою плівкою і відправляємо в холодильник. Витримуємо від 2 до 4 годин, після чого дістаємо і знову добре перемішуємо.
Далі знову накриваємо і ще ставимо ненадовго в холодильник, поки в мисці не з'явиться розсіл. Перекладаємо овочі в друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою і залишаємо, поки стече рідина.
Тепер в каструлю засипаємо цукор, додаємо гірчицю і насіння селери. Також кидаємо гвоздику, чорний перець і куркуму.
Далі кладемо в каструлю подрібнений часник і вливаємо білий дистильований оцет. Після цього заливаємо всі інгредієнти водою і ставимо каструлю на плиту.
Перемішуючи всі інгредієнти вінчиком, доводимо до кипіння і кип'ятимо протягом 2 хвилин. Після цього викладаємо в киплячу суміш підготовлені раніше огірки з цибулею і перцем і притискаємо шумівкою, щоб вони кип'ятилися в сиропі. Варимо огірки до моменту, поки вони поміняють колір і стануть більш темними.
Потім розкладаємо готові огірочки в банки і заливаємо розсолом, закочуємо кришками. Такі консервовані огірки в домашніх умовах дуже знадобляться вам до будь-якого застілля.
Випадкові рецепти