Укр
Рус
Консервовані огірки Консервування Чеська кухня

Консервовані огірки на зиму

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

837 - переглядів
80 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Консервовані огірки на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Ці домашні соковиті соління додають хрускоту до вашого обіду або ланчу. Нарізані шматочки огірка, цибуля, перець і часник зберігаються в суміші пряного оцту. Який відмінний спосіб приготувати консервовані огірки з вашого саду на зиму.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервовані огірки на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи23.3 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте огірки. Добре вимийте їх холодною водою. Просушіть на рушнику. Зріжте хвостики і наріжте свіжі огірки за допомогою терки-шинкування, у вас повинні вийти тонкі слайси. Якщо у вас немає такої терки, просто наріжте огірки тонкими кружечками, використовуючи ніж.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть, сполосніть. Для приготування огірків, за цим рецептом вибирайте цибулю більш солодкого сорту, щоб після консервування вона не давала гіркоти. Аналогічно огіркам, подрібніть її на тертці-шатківниці, або ж наріжте на тонкі кружки ножем.

Крок - 2
03

Тепер вимийте болгарський солодкий перець. Ви можете використовувати як зелений, так і червоний, на свій розсуд. Вимийте перець. Розріжте і видаліть насіння, виріжте гострим ножем плодоніжку. Наріжте перець невеликими кубиками. Часник очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте, також можете пропустити його через прес.

Крок - 3
04

Перекладіть всі нарізані овочі: огірки, ріпчасту білу цибулю, подрібнений часник і болгарський перець зеленого і червоного кольору - в більшу миску. Перемішайте овочі руками, не сильно притискаючи їх.

Крок - 4
05

Після того як всі овочі виявилися в мисці, присипте їх сіллю. Знову акуратно перемішайте і дайте їм постояти приблизно 3 години. За цей час овочі пустять сік.

Крок - 5
06

Тим часом простерилізуйте банки. Добре вимийте їх. Якщо ви будете ставити банки мокрі, то поставте їх дном вгору, а якщо сухі - то дном вниз. Поставте банки відразу в холодну духовку і включіть температуру 150-180 градусів. Щоб банки нагрівалися одночасно з духовкою. Стерилізуйте банки протягом 15 хвилин.

Крок - 6
07

Також приготуйте маринад. На плиту поставте каструлю. Вилийте в неї яблучний оцет, висипте цукровий пісок і перемішайте.

Крок - 7
08

Потім додайте насіння гірчиці, насіння селери, гвоздику і куркуму. Увімкніть середній вогонь, доведіть маринад до кипіння.

Крок - 8
09

Через 3 години перекладіть просолені овочі в друшляк, частинами або всі відразу. Промийте їх холодною водою, дайте трохи часу стекти рідині.

Крок - 9
10

Промиті овочі акуратно перекладіть в киплячий маринад. Перемішайте. Зніміть каструлю з плити незадовго до того, як маса знову почне кипіти.

Крок - 10
11

Перекладіть мариновані огірки в стерилізовані банки, ще гарячими. Залийте огірки маринадом. Засукайте банки кришками. Дайте повністю охолонути, а потім зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці. Приємного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Варений омлет в пакеті - покроковий рецепт, фото 1 Варений омлет в пакеті 35 2 2 з 5 - детальніше -
Гуляш з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з томатною пастою 110 5 3 з 5 - детальніше -
Азу з свинини - покроковий рецепт, фото 1 Азу з свинини 75 6 3 з 5 - детальніше -
Мус молочний - покроковий рецепт, фото 1 Мус молочний 45 2 3 з 5 - детальніше -