Укр
Рус
Консервована зелень Консервування Українська кухня

Консервована кукурудза

( 4.4444 1 59 9 оцінок)

2145 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Консервована кукурудза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Заготовте смачний і ситний гарнір до м'ясних страв на зиму. Наш простий і доступний рецепт, зробить процес консервування легким і швидким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервована кукурудза" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0.5 гр.
  • Вуглеводи4.2 гр.
  • Калорії27 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

При виборі кукурудзи для консервування, віддавайте перевагу свіжим молодим качанам з зеленими, не млявими листями. Не беріть кукурудзу з дуже молодими молочними зернами. Перестиглі качани також не підійдуть. Очистіть кукурудзу від листя і ворсинок. Видаліть хвостики і розділіть качани на 2-3 частини.

Крок - 1
02

Підготуйте велику каструлю з товстим дном. На дні, рівним щільним шаром розподіліть листя з кукурудзи. Потім викладіть кочанчики. Заповніть каструлю водою і поставте на плиту на середній або сильний вогонь. Доведіть рідину до кипіння і зменшіть вогонь. Продовжуйте варити протягом 20-30 хвилин. Час приготування залежить від сорту і ступеня зрілості кукурудзи.

Крок - 2
03

Поки вариться кукурудза, приготуйте банки для консервації. Ретельно промийте їх під проточною водою з використанням дезінфікуючих засобів. Простерилізуйте їх будь-яким зручним способом. Виставите посуд на робочу поверхню.

Крок - 3
04

Готову кукурудзу зніміть з вогню і трохи остудіть. Заповніть банки качанами. Всипте сіль. Додайте нарізаний кружальцями лимон і цукор.

Крок - 4
05

Залийте банки окропом. Накрийте кришкою і закатайте за допомогою ключа. Гвинтові кришки досить щільно закрутити.

Крок - 5
06

Дно великої каструлі застеліть бавовняним рушником. Помістіть в неї банки з заготовками і заповніть водою. Поставте ємність на середній вогонь. Простерилізуйте банки протягом 25-30 хвилин з моменту закипання. Дайте заготівлям охолонути при кімнатній температурі, потім проведіть в місце постійного зберігання.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тефтелі домашні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі домашні 50 6 3 з 5 - детальніше -
Гриби, мариновані на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Гриби, мариновані на зиму 55 1 2 з 5 - детальніше -
Варення з кульбаб - покроковий рецепт, фото 1 Варення з кульбаб 140 1 3 з 5 - детальніше -
Кекс в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Кекс в мікрохвильовці 20 2 2 з 5 - детальніше -