Заготовте смачний і ситний гарнір до м'ясних страв на зиму. Наш простий і доступний рецепт, зробить процес консервування легким і швидким.
При виборі кукурудзи для консервування, віддавайте перевагу свіжим молодим качанам з зеленими, не млявими листями. Не беріть кукурудзу з дуже молодими молочними зернами. Перестиглі качани також не підійдуть. Очистіть кукурудзу від листя і ворсинок. Видаліть хвостики і розділіть качани на 2-3 частини.
Підготуйте велику каструлю з товстим дном. На дні, рівним щільним шаром розподіліть листя з кукурудзи. Потім викладіть кочанчики. Заповніть каструлю водою і поставте на плиту на середній або сильний вогонь. Доведіть рідину до кипіння і зменшіть вогонь. Продовжуйте варити протягом 20-30 хвилин. Час приготування залежить від сорту і ступеня зрілості кукурудзи.
Поки вариться кукурудза, приготуйте банки для консервації. Ретельно промийте їх під проточною водою з використанням дезінфікуючих засобів. Простерилізуйте їх будь-яким зручним способом. Виставите посуд на робочу поверхню.
Готову кукурудзу зніміть з вогню і трохи остудіть. Заповніть банки качанами. Всипте сіль. Додайте нарізаний кружальцями лимон і цукор.
Залийте банки окропом. Накрийте кришкою і закатайте за допомогою ключа. Гвинтові кришки досить щільно закрутити.
Дно великої каструлі застеліть бавовняним рушником. Помістіть в неї банки з заготовками і заповніть водою. Поставте ємність на середній вогонь. Простерилізуйте банки протягом 25-30 хвилин з моменту закипання. Дайте заготівлям охолонути при кімнатній температурі, потім проведіть в місце постійного зберігання.
Випадкові рецепти