Укр
Рус
Цвітна капуста консервована Консервування Італійська кухня

Консервована кольорова капуста (заготівля на зиму)

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1327 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Консервована кольорова капуста (заготівля на зиму) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Ця консервована кольорова капуста з овочами буде не тільки відмінною закускою для урочистості, але і забарвленням святкового столу. Будемо маринувати цвітну капусту з додаванням огірка, болгарського перцю, брюссельської капусти і редиски, які додадуть яскравий відтінок готовій страві.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консервована кольорова капуста (заготівля на зиму)" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи16.4 гр.
  • Калорії70 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте воду в каструлю, доведіть до кипіння. Простерилізуйте банки водяною парою при кипінні і вилийте воду. Далі ретельно вимийте, а потім наріжте огірок на круглі скибочки 1 см завтовшки, можна використовувати фігурний ніж для нарізки. Надішліть часточки огірка в глибоку миску і відставте.

Крок - 1
02

Далі добре вимийте, просушіть, а потім розділіть на невеликі частини кольорову капусту. Цього овоча має бути більше за інших продуктів. Потім очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте редьку шматочками приблизно 1 см х 4 см. Тепер наріжте на дві частини вимиту заздалегідь брюссельську капусту. Складіть в окрему миску.

Крок - 2
03

Далі вимийте проточною водою редис, а потім викладіть на кухонну дошку і трохи просушіть. Наріжте редис тонкими кільцями і відправте в миску до брюссельської капусти. Потім наріжте так само круглими скибочками зелений перець чилі, можна навіть з кісточками. Перець так само помістіть в миску з овочами.

Крок - 3
04

Потім очистіть від хвостика і нутрощів болгарський перець. Виберіть цей овоч різного кольору. Потім помийте перець під проточною водою і на обробній дошці наріжте його досить великими шматочками. Далі на обробній дошці нашаткуйте тонкою соломкою (або як вам завгодно) червону капусту.

Крок - 4
05

Помістіть всі подрібнені овочі у велику каструлю і ретельно їх перемішайте. Рівномірно розподіліть нарізані овочі в раніше простерилізовані банки до самого верху.

Крок - 5
06

Потім налийте в глибоку каструлю воду, додайте оцет, засипте цукор і сіль. Потім додайте в каструлю з маринадом перець чорний горошок, запашний перець і лавровий лист. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть до кипіння.

Крок - 6
07

Проваріть кілька хвилин на слабкому вогні. Потім наповніть приготованим маринадом кожну банку з овочами.

Крок - 7
08

Далі щільно загорніть кожну банку кришкою і тримайте консервовану кольорову капусту в холодильнику протягом 2-3 днів. У цей час, якщо ви не відкриєте кришку протягом 2-3 днів, розсіл не втратить свій хрусткий смак (якщо ви залишите на час банки в перевернутому положенні, смак буде рівномірно розподілений по всім овочам).

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шніцель з індички - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -