Ця консервована кольорова капуста з овочами буде не тільки відмінною закускою для урочистості, але і забарвленням святкового столу. Будемо маринувати цвітну капусту з додаванням огірка, болгарського перцю, брюссельської капусти і редиски, які додадуть яскравий відтінок готовій страві.
Налийте воду в каструлю, доведіть до кипіння. Простерилізуйте банки водяною парою при кипінні і вилийте воду. Далі ретельно вимийте, а потім наріжте огірок на круглі скибочки 1 см завтовшки, можна використовувати фігурний ніж для нарізки. Надішліть часточки огірка в глибоку миску і відставте.
Далі добре вимийте, просушіть, а потім розділіть на невеликі частини кольорову капусту. Цього овоча має бути більше за інших продуктів. Потім очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте редьку шматочками приблизно 1 см х 4 см. Тепер наріжте на дві частини вимиту заздалегідь брюссельську капусту. Складіть в окрему миску.
Далі вимийте проточною водою редис, а потім викладіть на кухонну дошку і трохи просушіть. Наріжте редис тонкими кільцями і відправте в миску до брюссельської капусти. Потім наріжте так само круглими скибочками зелений перець чилі, можна навіть з кісточками. Перець так само помістіть в миску з овочами.
Потім очистіть від хвостика і нутрощів болгарський перець. Виберіть цей овоч різного кольору. Потім помийте перець під проточною водою і на обробній дошці наріжте його досить великими шматочками. Далі на обробній дошці нашаткуйте тонкою соломкою (або як вам завгодно) червону капусту.
Помістіть всі подрібнені овочі у велику каструлю і ретельно їх перемішайте. Рівномірно розподіліть нарізані овочі в раніше простерилізовані банки до самого верху.
Потім налийте в глибоку каструлю воду, додайте оцет, засипте цукор і сіль. Потім додайте в каструлю з маринадом перець чорний горошок, запашний перець і лавровий лист. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть до кипіння.
Проваріть кілька хвилин на слабкому вогні. Потім наповніть приготованим маринадом кожну банку з овочами.
Далі щільно загорніть кожну банку кришкою і тримайте консервовану кольорову капусту в холодильнику протягом 2-3 днів. У цей час, якщо ви не відкриєте кришку протягом 2-3 днів, розсіл не втратить свій хрусткий смак (якщо ви залишите на час банки в перевернутому положенні, смак буде рівномірно розподілений по всім овочам).
Випадкові рецепти