Укр
Рус
Риба Консервування Українська кухня

Консерви з оселедця

( 4.9200 4 525 25 оцінок)

3279 - переглядів
65 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Консерви з оселедця - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Корейська кухня, Китайська кухня, Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Такі консерви з риби сягають витоків польської кухні. Перевірте, як приготувати відмінний оселедець в старопольському стилі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Консерви з оселедця" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії123 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку приготуйте маринад. Для цього в невелику каструлю залийте воду, додайте оцет, засипте цукор, запашний перець, лавровий лист і гвоздику. Доведіть вміст каструлі до кипіння.

Крок - 1
02

Розмішайте все, додайте в каструлю попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими кільцями цибулю, і знову доведіть до кипіння. Прокип'ятіть декілька хвилин, а потім відставте маринад для охолодження.

Крок - 2
03

У промитих, висушених тушках оселедця видаліть акуратно спинний мозок і наявність кісток. Залиште половину оселедця цілою з хвостами. На іншій половині відріжте плавник і розділіть кожну рибу на дві частки. Розкладіть шкурку оселедця на дерев'яну дошку, приправте м'ясо риби сіллю і білим перцем.

Крок - 3
04

Потім рясно посипте рибне філе просіяним борошном, викладіть його у велику сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажте на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Викладіть обсмажений оселедець на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

Крок - 4
05

Покладіть в заздалегідь простерилізовану банку ще теплий оселедець без плавників і вилийте половину теплого маринаду (разом з кільцями цибулі і спецій). Потім щільно закрийте ємність кришкою, дайте охолонути і відправте в холодильник на 2-3 дні.

Крок - 5
06

Щоб відразу ж приготувати обсмажену рибу з плавниками відваріть сушені гриби в холодній воді. Охолодіть їх. Дрібно поріжте відварені сушені гриби. Вилийте відвар в банку. До залишеної кількості раніше приготованого маринаду додайте трохи нарізаних грибів (кількість залежить від ваших уподобань) і залийте бульйон, потім доведіть знову все до кипіння.

Крок - 6
07

Покладіть смажений оселедець з плавниками в глибоке блюдо і залийте грибним маринадом (разом з цибулею і зеленню). Загорніть в липку плівку, остудіть і поставте в холодильник на 1-2 дня.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти