Такі консерви з риби сягають витоків польської кухні. Перевірте, як приготувати відмінний оселедець в старопольському стилі.
Для початку приготуйте маринад. Для цього в невелику каструлю залийте воду, додайте оцет, засипте цукор, запашний перець, лавровий лист і гвоздику. Доведіть вміст каструлі до кипіння.
Розмішайте все, додайте в каструлю попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими кільцями цибулю, і знову доведіть до кипіння. Прокип'ятіть декілька хвилин, а потім відставте маринад для охолодження.
У промитих, висушених тушках оселедця видаліть акуратно спинний мозок і наявність кісток. Залиште половину оселедця цілою з хвостами. На іншій половині відріжте плавник і розділіть кожну рибу на дві частки. Розкладіть шкурку оселедця на дерев'яну дошку, приправте м'ясо риби сіллю і білим перцем.
Потім рясно посипте рибне філе просіяним борошном, викладіть його у велику сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажте на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Викладіть обсмажений оселедець на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
Покладіть в заздалегідь простерилізовану банку ще теплий оселедець без плавників і вилийте половину теплого маринаду (разом з кільцями цибулі і спецій). Потім щільно закрийте ємність кришкою, дайте охолонути і відправте в холодильник на 2-3 дні.
Щоб відразу ж приготувати обсмажену рибу з плавниками відваріть сушені гриби в холодній воді. Охолодіть їх. Дрібно поріжте відварені сушені гриби. Вилийте відвар в банку. До залишеної кількості раніше приготованого маринаду додайте трохи нарізаних грибів (кількість залежить від ваших уподобань) і залийте бульйон, потім доведіть знову все до кипіння.
Покладіть смажений оселедець з плавниками в глибоке блюдо і залийте грибним маринадом (разом з цибулею і зеленню). Загорніть в липку плівку, остудіть і поставте в холодильник на 1-2 дня.
Випадкові рецепти