Виникло бажання порадувати свою сім'ю смачним десертом, а з тортиком возитися немає бажання, є відмінне рішення - легкі, ніжні і повітряні цукерки Рафаелло. Це саме ті цукерки, які просто обожнюють всі любителі солодкого, воістину царська насолода, адже завдяки начинці, вони просто тануть у роті. Ці ніжні солодкі шедеври цілком можливо приготувати в домашніх умовах. Склад цукерок будете знати точно, смак нітрохи не поступається покупним, менш калорійні, в загальному, просто знахідка. Приготуйте цукерки Рафаелло за нашим рецептом і здивуєте своїх рідних цим дивовижним десертом в найближчі свята.
Всіх любителів і шанувальників ніжного кокосового смаку запрошую приступити до приготування дивовижного десерту разом з нами. Для початку займемося підготовкою вафельних кружечків для цукеркової оболонки. Найкраще, звичайно ж, придбати в магазині готові вафельні півсфери, але якщо не вийшло, доведеться формувати самостійно. Беремо звичайні пласти вафлі круглої або прямокутної форми і за допомогою круглої форми вирізаємо вафельні кружечки.
Тепер кожен кружечок по черзі опускаємо в ємність з водою і викладаємо на решітку, щоб трохи розм'якли.
Тепер ставимо лоток з круглими осередками і в кожну круглу ямку поміщаємо вафельний кружечок, запхнувши його всередину, утворюємо ямочки для начинки. Тепер кулінарними ножицями зрізаємо надлишки вафельних кружків, викладаємо зверху ще один лоток з заглибленнями і придавлюємо.
Далі цю споруду з вафлями поміщаємо в духовку, розігріту до 200 градусів, і запікаємо протягом 12-15 хвилин, поки вони не стануть хрусткими.
Тепер ставимо на плиту каструлю, вливаємо вершкове кокосове молоко і засипаємо цукор. Потім додаємо кокосовий крем і нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення.
Після цього каструлю з вогню знімаємо, кидаємо сир маскарпоне і перемішуємо за допомогою вінчика до однорідної маси.
Перекладаємо приготовлену начинку в формувальний пакет і заповнюємо вафельні півкулі.
Потім в половину формочок викладаємо бланшировану мигдаль і поміщаємо форму з виробами в морозильну камеру, де витримуємо приблизно годину.
По закінченню часу заморожування обережно виймаємо половинки з осередків і складаємо разом ті, що з миндалиной і ті, що без горішка. Таким чином виходить цукерка.
Тепер розтоплюємо в мікрохвильовці в окремій ємності білий шоколад і з'єднуємо з кокосовим жиром, утворивши свого роду соус.
В окремий посуд насипаємо кокосову стружку. Тепер кожну рафаелку обмочуємо в розтоплений шоколад, дістаємо за допомогою вилки і нарешті, викладаємо в кокосову стружку, обваляємо, дістаємо і ніжна цукерка Рафаелло готова.
Випадкові рецепти