Укр
Рус
Цукерки Десерти Французька кухня

Цукерки карамельні

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

2647 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Цукерки карамельні - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Побалуйте себе і своїх домочадців простим, але дуже смачним десертом, а саме карамелевими цукерками. Цукерки - це в принципі завжди вдалий варіант, але приготувавши такі ласощі самостійно, ви насолодитеся подвійно. Крім усього, в приготуванні карамельні цукерки зовсім нескладні, досить виконати кілька вказівок, які ми приготували для вас в цьому рецепті. Взагалі для карамельних цукерок досить розтопити цукор, а потім з отриманої карамельної маси можна зробити льодяники, нугу, праліне, помадки і ін.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цукерки карамельні" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири14.3 гр.
  • Вуглеводи61.2 гр.
  • Калорії381 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Карамельні цукерки - це незабутній смак з дитинства всіма улюблених ірисок. Саме такий варіант цих солодощів ми пропонуємо вам приготувати. Для початку ставимо на вогонь сотейник і насипаємо півсклянки цукру. Вогонь не повинен бути більшим, інакше цукор відразу почне пригорати. Помішуємо його дерев'яною або силіконовою лопаткою, поки він повністю не розтане і не перетвориться в однорідну рідку суміш красивого бурштинового кольору.

Крок - 1
02

Тепер дуже акуратно вливаємо в цю суміш вершки. Через перепад температур вміст сотейника може сильно бризкати, тому потрібно бути дуже акуратними, щоб не обпектися. Помішуючи, готуємо карамель ще кілька хвилин. Під час приготування можуть утворюватися грудочки, але це не страшно.

Крок - 2
03

Продовжуйте розмішувати лопаткою і вони розчиняться. Коли вміст сотейника почне знову закипати, засипаємо другу половину склянки цукру і наливаємо мед, який повинен бути рідким.

Крок - 3
04

Також можна додати сироп глюкози, але це не обов'язковий інгредієнт. Знову все перемішавши, кидаємо дрібку солі. Тепер потрібно перевірити карамель на консистенцію. Для цього наливаємо в чашку холодної води і кидаємо пару крапель нашої карамелі. У холодній воді вона повинна відразу ж схопитися і стати набагато густіше.

Крок - 4
05

На цьому етапі додаємо в сотейник вершкове масло, а також ванільний екстракт і ретельно перемішуємо масу до повного розчинення масла.

Крок - 5
06

Після цього знімаємо сотейник з вогню і продовжуємо мішати карамель ще пару хвилин. У нас виходить дивовижна суміш неймовірно красивого янтарно-золотистого кольору з насиченим ароматом і ніжною текстурою. За консистенцією вона негуста.

Крок - 6
07

Тепер беремо форму, бажано прямокутної форми, застилаємо її фольгою і виливаємо нашу карамель. Ми залишаємо на півгодини охолонути при кімнатній температурі, а потім відправляємо на пару годин в холодильник. По закінченню цього часу дістаємо з холодильника форму, застилаємо стіл листом пергаментного паперу і перевертаємо нашу форму. Тепер акуратно знімаємо фольгу. Перед нами плитка красивої застиглої карамелі.

Крок - 7
08

Ріжемо її на порційні цукерки, а потім їх можна загорнути в фантики, зроблені з пергаменту. Чудове частування готове. Карамельні цукерки, приготовані в домашніх умовах - це шалене лакомство, яке не залишить байдужим навіть не особливих любителів солодкого. М'якенькі, ніжні і надзвичайно смачні, ці цукерки обов'язково стануть частим гостем у вашому домі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тертий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Тертий пиріг 90 6 3 з 5 - детальніше -
Чеченські галушки - покроковий рецепт, фото 1 Чеченські галушки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Нуга рецепт по Держстандарту - покроковий рецепт, фото 1 Нуга рецепт по Держстандарту 45 3 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з соусом бешамель - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з соусом бешамель 60 3 3 з 5 - детальніше -