Укр
Рус
Компоти Напої Східна кухня

Компот зі свіжих яблук

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

930 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Компот зі свіжих яблук - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Що може бути краще, ніж охолоджений компот зі свіжих яблук в жаркий день, та ще й приготовлений в домашніх умовах? Він відмінно втамовує спрагу і освіжає, особливо якщо ще додати кілька листочків м'яти і пару часточок лимона.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Компот зі свіжих яблук" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії11 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування компоту зі свіжих яблук виберіть плоди щільніше. Якщо вони будуть м'якуваті, то при готуванні можуть розваритися. Краще використовуйте стиглі плоди кисло - солодких сортів. З червоних яблук компот вийде рожевого кольору. Якщо ж використовувати світлі сорти, то буде більш світлим. Чим більше фруктів кинете в компот, тим більш насиченим вийде смак готового напою. Помийте яблука під проточною водою і протріть рушником.

Крок - 1
02

Очищати від шкірки яблука не треба. Візьміть кухонну дошку, покладіть на неї підготовлені плоди. Відріжте ножем шматочки яблука так, щоб вийшла прямокутна серцевина. Кожен шматочок розріжте ще на дві частини. Таким чином поріжте все. Яблука - одні з найпоширеніших фруктів в наших краях. Вони дуже корисні і, що найголовніше, не викликають алергію. Так само в них величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Крок - 2
03

Тепер вам необхідно вибрати каструлю, в якій будете варити компот. Для цього потрібно використовувати емальований або антипригарний посуд, так, як він не окислюється. Алюмінієвий посуд в даному випадку не підходить. Киньте яблука в каструлю і налийте холодну воду.

Крок - 3
04

Каструлю з яблуками і водою, поставте на плиту і запаліть великий вогонь. Коли вміст каструлі закипить, зробіть вогонь поменше. Киньте цукор, мелену корицю і кілька гвоздичок. Акуратно все перемішайте за допомогою ложки. При бажанні, можете додати в компот кілька листочків м'яти і пару часточок лимона. Тоді цей напій стане ще більш освіжаючим і ароматним.

Крок - 4
05

Готуйте компот на невеликому вогні близько 20 хвилин. Після вимкніть вогонь і залиште постояти під закритою кришкою протягом 1 години. По закінченню цього періоду, відкрийте кришку каструлі, нехай компот остигає. Пізніше перелийте напій в графин і киньте кілька часточок яблук для краси. Компот зі свіжих яблук дуже смачний як в теплому, так і холодному вигляді. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Повітряне суфле - покроковий рецепт, фото 1 Повітряне суфле 55 1 3 з 5 - детальніше -
Ароматна свиняча грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Ароматна свиняча грудинка 60 1 2 з 5 - детальніше -
Кабачкова лазанья - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкова лазанья 50 3 3 з 5 - детальніше -