Укр
Рус
Компоти Напої Східна кухня

Компот зі свіжих яблук

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

763 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Компот зі свіжих яблук - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Що може бути краще, ніж охолоджений компот зі свіжих яблук в жаркий день, та ще й приготовлений в домашніх умовах? Він відмінно втамовує спрагу і освіжає, особливо якщо ще додати кілька листочків м'яти і пару часточок лимона.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Компот зі свіжих яблук" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії11 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування компоту зі свіжих яблук виберіть плоди щільніше. Якщо вони будуть м'якуваті, то при готуванні можуть розваритися. Краще використовуйте стиглі плоди кисло - солодких сортів. З червоних яблук компот вийде рожевого кольору. Якщо ж використовувати світлі сорти, то буде більш світлим. Чим більше фруктів кинете в компот, тим більш насиченим вийде смак готового напою. Помийте яблука під проточною водою і протріть рушником.

Крок - 1
02

Очищати від шкірки яблука не треба. Візьміть кухонну дошку, покладіть на неї підготовлені плоди. Відріжте ножем шматочки яблука так, щоб вийшла прямокутна серцевина. Кожен шматочок розріжте ще на дві частини. Таким чином поріжте все. Яблука - одні з найпоширеніших фруктів в наших краях. Вони дуже корисні і, що найголовніше, не викликають алергію. Так само в них величезна кількість вітамінів і мікроелементів.

Крок - 2
03

Тепер вам необхідно вибрати каструлю, в якій будете варити компот. Для цього потрібно використовувати емальований або антипригарний посуд, так, як він не окислюється. Алюмінієвий посуд в даному випадку не підходить. Киньте яблука в каструлю і налийте холодну воду.

Крок - 3
04

Каструлю з яблуками і водою, поставте на плиту і запаліть великий вогонь. Коли вміст каструлі закипить, зробіть вогонь поменше. Киньте цукор, мелену корицю і кілька гвоздичок. Акуратно все перемішайте за допомогою ложки. При бажанні, можете додати в компот кілька листочків м'яти і пару часточок лимона. Тоді цей напій стане ще більш освіжаючим і ароматним.

Крок - 4
05

Готуйте компот на невеликому вогні близько 20 хвилин. Після вимкніть вогонь і залиште постояти під закритою кришкою протягом 1 години. По закінченню цього періоду, відкрийте кришку каструлі, нехай компот остигає. Пізніше перелийте напій в графин і киньте кілька часточок яблук для краси. Компот зі свіжих яблук дуже смачний як в теплому, так і холодному вигляді. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Солянка з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з ковбасою 50 6 3 з 5 - детальніше -
Харчо з курки - покроковий рецепт, фото 1 Харчо з курки 65 6 4 з 5 - детальніше -
Піца в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Піца в домашніх умовах 100 2 3 з 5 - детальніше -
Ягідний мус з білком - покроковий рецепт, фото 1 Ягідний мус з білком 35 2 3 з 5 - детальніше -