Охолоджене, освіжаюче, яблуко з ніжним м'ятним смаком. Компот яблучний можна приготувати різними способами, з різними спеціями і добавками, а також з домішкою інших фруктів. Сьогодні проста, освіжаюча версія, яка ідеально підходить для теплих днів. Ідеальним способом втамовує спрагу і може стати легким десертом після повноцінного обіду.
Надішліть каструлю з водою на плиту, засипте в неї цукор і доведіть до кипіння.
Поки вода кипить, ретельно помийте проточною водою яблука, розріжте їх на чотири частини і виріжте акуратно гнізда насіння. Потім наріжте часточки яблук на дрібні частинки, як на компот. Не очищайте яблука, готуйте з шкіркою, тому що компот матиме більш приємний колір, і яблука збережуть свою красиву форму, і більшість вітамінів теж збережуться. Звичайно, ви можете почистити, тому що це індивідуальне рішення.
Покладіть нарізані фрукти в киплячу воду, зменшіть вогонь і готуйте їх до м'якості, але не переварюйте. Я не буду давати вам точний час, тому що він залежить від яблук (тверді готуються трохи довше, м'які менше), але це займає близько 10 хвилин точно.
Помийте холодною водою і обсушіть м'яту. Коли яблука будуть приготовлені, вимкніть вогонь і додайте в компот гілочки м'яти, повністю зануривши їх у гарячу рідину, і залишіть остигати. Ви можете охолодити компот до кімнатної температури, і ви також можете прискорити цей процес, помістивши каструлю в раковину або миску з дуже холодною водою.
Подавайте компот яблучний теплим або охолодженим. Перед подачею приберіть гілочки м'яти, які вже заварилися і додали смак напою. Можна подати компот з фруктами, наприклад, в якості легкого десерту після обіду в салатниках або чашках, тобто з рідиною плюс яблука і свіже листя м'яти. Можна без фруктів: охолоджений компот один або на кубиках льоду з гілочкою свіжої м'яти. На випадок, якщо компот не буде занадто солодким, додайте цукровий сироп або підсолоджувач на свій розсуд. Якщо подаєте тільки напій, без фруктів, не кидайте яблука. Цей яблучний компот (зі злегка м'ятною ноткою) є відмінним доповненням до рису, вівсяного печива або, наприклад, тосту на сніданок.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти