Укр
Рус
Компоти Напої Українська кухня

Компот яблучний

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

3465 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Охолоджене, освіжаюче, яблуко з ніжним м'ятним смаком. Компот яблучний можна приготувати різними способами, з різними спеціями і добавками, а також з домішкою інших фруктів. Сьогодні проста, освіжаюча версія, яка ідеально підходить для теплих днів. Ідеальним способом втамовує спрагу і може стати легким десертом після повноцінного обіду.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Компот яблучний" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії28 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Надішліть каструлю з водою на плиту, засипте в неї цукор і доведіть до кипіння.

Крок - 1
02

Поки вода кипить, ретельно помийте проточною водою яблука, розріжте їх на чотири частини і виріжте акуратно гнізда насіння. Потім наріжте часточки яблук на дрібні частинки, як на компот. Не очищайте яблука, готуйте з шкіркою, тому що компот матиме більш приємний колір, і яблука збережуть свою красиву форму, і більшість вітамінів теж збережуться. Звичайно, ви можете почистити, тому що це індивідуальне рішення.

Крок - 2
03

Покладіть нарізані фрукти в киплячу воду, зменшіть вогонь і готуйте їх до м'якості, але не переварюйте. Я не буду давати вам точний час, тому що він залежить від яблук (тверді готуються трохи довше, м'які менше), але це займає близько 10 хвилин точно.

Крок - 3
04

Помийте холодною водою і обсушіть м'яту. Коли яблука будуть приготовлені, вимкніть вогонь і додайте в компот гілочки м'яти, повністю зануривши їх у гарячу рідину, і залишіть остигати. Ви можете охолодити компот до кімнатної температури, і ви також можете прискорити цей процес, помістивши каструлю в раковину або миску з дуже холодною водою.

Крок - 4
05

Подавайте компот яблучний теплим або охолодженим. Перед подачею приберіть гілочки м'яти, які вже заварилися і додали смак напою. Можна подати компот з фруктами, наприклад, в якості легкого десерту після обіду в салатниках або чашках, тобто з рідиною плюс яблука і свіже листя м'яти. Можна без фруктів: охолоджений компот один або на кубиках льоду з гілочкою свіжої м'яти. На випадок, якщо компот не буде занадто солодким, додайте цукровий сироп або підсолоджувач на свій розсуд. Якщо подаєте тільки напій, без фруктів, не кидайте яблука. Цей яблучний компот (зі злегка м'ятною ноткою) є відмінним доповненням до рису, вівсяного печива або, наприклад, тосту на сніданок.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -
Рис з мексиканською сумішшю - покроковий рецепт, фото 1 Рис з мексиканською сумішшю 55 4 3 з 5 - детальніше -
Салат «Олів’є» з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Олів’є» з рибою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Мусака по-болгарськи - покроковий рецепт, фото 1 Мусака по-болгарськи 65 3 3 з 5 - детальніше -