Укр
Рус
Компоти Напої Литовська кухня

Компот із суміші сухофруктів

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

858 - переглядів
20 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Компот із суміші сухофруктів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Компот із суміші сухофруктів - універсальний напій, який відмінно втамовує спрагу. Його можна приготувати в будь-який час року. Комбінуючи різні сухофрукти, можна експериментувати з ароматом і смаком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Компот із суміші сухофруктів" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи14.6 гр.
  • Калорії58 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Компот із сухофруктів - смачний і дуже корисний напій. Він входить до складу дієтичного, лікувального та дитячого меню. Для його приготування використовуйте різні види фруктів. Наприклад, візьміть сливи, груші, яблука, абрикоси. Перед тим, як використовувати сухофрукти, їх потрібно ретельно помити.

Крок - 1
02

Для приготування цього напою, вам знадобиться велика каструля. Помістіть в неї підготовлені сухофрукти. У народі їх ще називають «сушкою». Також додайте гвоздику, зірочки анісу і паличку кориці. Залийте вміст каструлі необхідною кількістю холодної води. Залиште постояти протягом 20 - 30 хвилин, щоб настоявся.

Крок - 2
03

По закінченню цієї пори, поставте каструлю з сухофруктами на плиту. На слабкому вогні доведіть вміст до кипіння. Відміряйте потрібну кількість коричневого цукру і киньте в каструлю. Якщо немає коричневого цукру, можете використовувати звичайний цукровий пісок. Продовжуйте готувати напій протягом 8 - 10 хвилин. При цьому дуже важливе, щоб фрукт розм'як, але не розвалився.

Крок - 3
04

Поки вариться компот, займіться підготовкою ще одного інгредієнта, який необхідно буде додати. Виберіть свіже стигле яблуко середньої величини, ретельно помийте його під проточною водою. Розріжте на дві частини, видаліть серцевину і хвостик. На кухонній дошці наріжте половинки яблука на часточки. Киньте нарізаний фрукт в каструлю.

Крок - 4
05

Відміряйте потрібну кількість лимонного соку і вилийте його в напій. Ретельно перемішайте вміст каструлі. Через кілька хвилин вимкніть вогонь, зніміть компот із суміші сухофруктів з плити. Залиште постояти протягом приблизно 2 годин.

Крок - 5
06

Візьміть апельсин, помийте під краном і витріть рушником. Розріжте спочатку пополам, а потім кожну частину наріжте тонкими пластинками. Киньте кілька пластинок апельсина в стакан, налийте готовий компот разом з фруктами. Смачно як в теплому, так і холодному вигляді. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Буріто - покроковий рецепт, фото 1 Буріто 80 5 3 з 5 - детальніше -
Хінкалі з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі з фаршем 70 4 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курячих ніжок - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курячих ніжок 80 4 3 з 5 - детальніше -
Паштет з яловичої печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з яловичої печінки 35 1 3 з 5 - детальніше -