Укр
Рус
Компоти Напої Европейская кухня

Компот із сухофруктів

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

607 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Компот із сухофруктів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Представляємо вашій увазі домашній рецепт приготування компоту з сухофруктів. Хоча найчастіше його називають узваром. Традиційно цей напій готувався напередодні церковних свят.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Компот із сухофруктів" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії9 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Компот із сухофруктів, він же узвар - це напій, який здавна готувався напередодні великих релігійних свят, наприклад, Різдва, Водохреща, Великодня, як обрядова страва. Він був одним з найголовніших напоїв на святковому столі. Для його приготування вам знадобиться велика каструля. Наберіть в неї необхідну кількість холодної води.

Крок - 1
02

Найголовнішими продуктами для приготування компоту є сушені фрукти і ягоди. Від їх кількості і виду залежить колір, аромат, насиченість і смакові якості майбутнього напою. Киньте в каструлю з водою вказану в рецепті кількість сушених яблук. Краще використовувати сухофрукти з яблук кисло - солодких сортів. Сухофрукти можна придбати готові в магазині, або ж не полінуватися і засушити самому в домашніх умовах. Так ви будете точно впевнені в якості використаних продуктів.

Крок - 2
03

Далі киньте в каструлю з водою сушені сливи. Вони є звичайні та з ароматом димку, так звані копчені сливи. Їх в даний напій бажано не кидати, бо в ньому будуть використовуватися спеції.

Крок - 3
04

Також додайте сушені груші, інжир і журавлину в каструлю до решти сухофруктів.

Крок - 4
05

Щоб зробити цей напій ще більш ароматним, необхідно додати в нього спеції. Киньте кілька зірочок анісу, пару гвоздик. Паличку кориці розламайте на кілька частин і киньте в каструлю.

Крок - 5
06

Тепер, коли всі інгредієнти відправлені в каструлю з водою, поставте її на плиту і запаліть сильний вогонь. Як тільки вміст каструлі закипить, прикрутіть вогонь. Варіть компот із сухофруктів на маленькому вогні протягом декількох годин.

Крок - 6
07

Коли напій приготується, зніміть каструлю з вогню і процідіть рідину, поклавши сито в чисту каструлю. У проціджений узвар вичавіть сік половинки апельсина. І в якості підсолоджувача додайте мед. Все добре перемішайте. Компот із сухофруктів готовий до вживання. По - своєму гарний в гарячому, теплом і холодному вигляді. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мариновані огірки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані огірки хрусткі 60 8 3 з 5 - детальніше -
Сабайон без алкоголя - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон без алкоголя 45 3 3 з 5 - детальніше -
?>