Представляємо вашій увазі домашній рецепт приготування компоту з сухофруктів. Хоча найчастіше його називають узваром. Традиційно цей напій готувався напередодні церковних свят.
Компот із сухофруктів, він же узвар - це напій, який здавна готувався напередодні великих релігійних свят, наприклад, Різдва, Водохреща, Великодня, як обрядова страва. Він був одним з найголовніших напоїв на святковому столі. Для його приготування вам знадобиться велика каструля. Наберіть в неї необхідну кількість холодної води.
Найголовнішими продуктами для приготування компоту є сушені фрукти і ягоди. Від їх кількості і виду залежить колір, аромат, насиченість і смакові якості майбутнього напою. Киньте в каструлю з водою вказану в рецепті кількість сушених яблук. Краще використовувати сухофрукти з яблук кисло - солодких сортів. Сухофрукти можна придбати готові в магазині, або ж не полінуватися і засушити самому в домашніх умовах. Так ви будете точно впевнені в якості використаних продуктів.
Далі киньте в каструлю з водою сушені сливи. Вони є звичайні та з ароматом димку, так звані копчені сливи. Їх в даний напій бажано не кидати, бо в ньому будуть використовуватися спеції.
Також додайте сушені груші, інжир і журавлину в каструлю до решти сухофруктів.
Щоб зробити цей напій ще більш ароматним, необхідно додати в нього спеції. Киньте кілька зірочок анісу, пару гвоздик. Паличку кориці розламайте на кілька частин і киньте в каструлю.
Тепер, коли всі інгредієнти відправлені в каструлю з водою, поставте її на плиту і запаліть сильний вогонь. Як тільки вміст каструлі закипить, прикрутіть вогонь. Варіть компот із сухофруктів на маленькому вогні протягом декількох годин.
Коли напій приготується, зніміть каструлю з вогню і процідіть рідину, поклавши сито в чисту каструлю. У проціджений узвар вичавіть сік половинки апельсина. І в якості підсолоджувача додайте мед. Все добре перемішайте. Компот із сухофруктів готовий до вживання. По - своєму гарний в гарячому, теплом і холодному вигляді. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти