Укр
Рус
Компоти Напої Російська кухня

Компот із сухофруктів як в дитинстві

( 5.0000 5 53 3 оцінки)
558 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Компот із сухофруктів як в дитинстві - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Яскравим представником категорії низькокалорійних прохолодних безалкогольних напоїв є компот із сухофруктів. Такий напій дуже корисний не тільки дорослим, але й дітям, навіть самим маленьким. Дуже багатьом такий компот навіває спогади про дитячі свята, а ще більше про Різдво, оскільки саме на це свято його завжди і практично у всіх будинках варили. Мені здається, такий компот просто не може залишити байдужим нікого, тому що кисло-солодкий смак, який дають сухофрукти, просто дивовижний. Чи оцінять ваші домочадці смачний і корисний напій - вся справа за вами, варто тільки приготувати компот з сухофруктів як в дитинстві.

Інгредієнти

  • Вода 3 л.
  • Кориця 1 ч.л
  • Гвоздика 1 ч.л
  • Курага 100 г.
  • Цукор за смаком
  • Ізюм 100 г.
  • Чорнослив 100 г.
  • Яблуко 100 г.
  • Груша 100 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, смак компоту в першу чергу буде залежати від якості фруктів, використаних в якості сировини. До того ж, чим багатший вміст, тим смачніше продукт. Наш рецепт досить простий тому якщо ви заздалегідь не засушили фрукти, швидше купуйте готові сухофрукти і будемо варити смачний ароматний напій. Взагалі-то такий компот можна запросто приготувати і з якогось одного сушеного фрукта, але набагато більш насиченим і багатшим смак, якщо змішати кілька інгредієнтів. Самим безпрограшним міксом є класика - курага, яблука, груші і чорнослив. В результаті вийде неймовірно смачний компот із сухофруктів як в дитинстві, так як кожен сам по собі фрукт додасть напою особливий присмак. Тепер про головне: вибір якісних інгредієнтів. Наприклад, курагу краще брати темно-коричневу зі зморщеною поверхнею. А ось чорнослив найкраще чорний, досить сухий і ні в якому разі не блискучий. Родзинки теж беремо матовий, темного кольору і досить пружний.

Крок - 1
02

Отже, з якістю сухофруктів визначилися, тепер перш ніж варити компот, ретельно промиваємо їх під проточною водою, при необхідності видаляємо плодоніжки або кісточки. Після цього замочуємо плоди для компоту в остигнулій кип'яченій воді і витримуємо хвилин 15-20.

Крок - 2
03

Після цього викладаємо по черзі груші, яблука, курагу, чорнослив і родзинки в каструлю і заливаємо водою, трохи не доливаючи доверху, щоб при кипінні не витікала через верх. Ставимо каструлю на плиту і доводимо її вміст до кипіння.

Крок - 3
04

Після цього засипаємо в каструлю цукор, кількість його регулюючи на власний смак. Потім додаємо мелену корицю і кілька зерен гвоздики. Кип'ятимо, поки розчиниться повністю цукор і сухофрукти стануть м'якими. Готовий компот із сухофруктів охолоджуємо і пригощаємо своїх рідних.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сметанний соус - покроковий рецепт, фото 1 Сметанний соус 15 1 2 з 5 - детальніше -
Відбивні курячі в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні курячі в клярі 45 5 3 з 5 - детальніше -
Том ям з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Том ям з куркою 65 5 3 з 5 - детальніше -
Манговий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Манговий смузі 35 2 3 з 5 - детальніше -