Яскравим представником категорії низькокалорійних прохолодних безалкогольних напоїв є компот із сухофруктів. Такий напій дуже корисний не тільки дорослим, але й дітям, навіть самим маленьким. Дуже багатьом такий компот навіває спогади про дитячі свята, а ще більше про Різдво, оскільки саме на це свято його завжди і практично у всіх будинках варили. Мені здається, такий компот просто не може залишити байдужим нікого, тому що кисло-солодкий смак, який дають сухофрукти, просто дивовижний. Чи оцінять ваші домочадці смачний і корисний напій - вся справа за вами, варто тільки приготувати компот з сухофруктів як в дитинстві.
Звичайно, смак компоту в першу чергу буде залежати від якості фруктів, використаних в якості сировини. До того ж, чим багатший вміст, тим смачніше продукт. Наш рецепт досить простий тому якщо ви заздалегідь не засушили фрукти, швидше купуйте готові сухофрукти і будемо варити смачний ароматний напій. Взагалі-то такий компот можна запросто приготувати і з якогось одного сушеного фрукта, але набагато більш насиченим і багатшим смак, якщо змішати кілька інгредієнтів. Самим безпрограшним міксом є класика - курага, яблука, груші і чорнослив. В результаті вийде неймовірно смачний компот із сухофруктів як в дитинстві, так як кожен сам по собі фрукт додасть напою особливий присмак. Тепер про головне: вибір якісних інгредієнтів. Наприклад, курагу краще брати темно-коричневу зі зморщеною поверхнею. А ось чорнослив найкраще чорний, досить сухий і ні в якому разі не блискучий. Родзинки теж беремо матовий, темного кольору і досить пружний.
Отже, з якістю сухофруктів визначилися, тепер перш ніж варити компот, ретельно промиваємо їх під проточною водою, при необхідності видаляємо плодоніжки або кісточки. Після цього замочуємо плоди для компоту в остигнулій кип'яченій воді і витримуємо хвилин 15-20.
Після цього викладаємо по черзі груші, яблука, курагу, чорнослив і родзинки в каструлю і заливаємо водою, трохи не доливаючи доверху, щоб при кипінні не витікала через верх. Ставимо каструлю на плиту і доводимо її вміст до кипіння.
Після цього засипаємо в каструлю цукор, кількість його регулюючи на власний смак. Потім додаємо мелену корицю і кілька зерен гвоздики. Кип'ятимо, поки розчиниться повністю цукор і сухофрукти стануть м'якими. Готовий компот із сухофруктів охолоджуємо і пригощаємо своїх рідних.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти