Укр
Рус
Мохіто Напої Американська кухня

Коктейль «Мохіто» (Mojito)

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

812 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Коктейль «Мохіто» (Mojito) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Кубинська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Коктейль «Мохіто» (Mojito) входить до числа найпопулярніших алкогольних напоїв в світі. Батьківщина мохіто - Кариби, точніше, Куба, де рецепт коктейлю відомий з XIX століття. Пропонуємо класичний варіант його приготування. Мохіто робиться легко і швидко, а виходить смачним і освіжаючим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Коктейль «Мохіто» (Mojito)" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4.8 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Влийте в келих сік з лимона або лайма (бажано свіжовичавлений).

Крок - 1
02

Додайте цукровий сироп (можна замінити кленовим, агавовим і будь-яким іншим на ваш вибір).

Крок - 2
03

М'яту вимийте, просушіть і оберіть листочки. Акуратно потріть м'ятні листя між пальцями, щоб вони дали характерний аромат, а потім теж відправте в келих.

Крок - 3
04

Влийте в загальну масу якісний світлий (білий) ром. Незважаючи на високу міцність (40-45%), в ньому немає, як в темному, яскраво вираженого запаху або присмаку алкоголю, тому такий ром відмінно підходить для коктейлів.

Крок - 4
05

Надішліть в келих лід. Лимон або лайм вимийте, просушіть, наріжте невеликими шматочками і теж додайте в келих.

Крок - 5
06

В кінці залийте все содовою або звичайною газованою водою. Її повинно бути стільки, щоб майже заповнити ємність.

Крок - 6
07

Перемішайте інгредієнти коктейлю спеціальною ложечкою з довгою ручкою.

Крок - 7
08

Додайте зверху ще трохи льоду, вставте трубочку і прикрасьте келих листям м'яти. Класичний коктейль «Мохіто» (Mojito) готовий. Подавайте його відразу після приготування, щоб лід не встиг розтанути. Напій виходить ароматним, легким і приємно-солодкуватим. У нього запам'ятовується м'ятний присмак, завдяки якому коктейль чудово освіжає в спеку. Приготуйте мохіто своїми руками - і насолоджуйтеся!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Відбивні з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні з печінки 60 5 3 з 5 - детальніше -
Сирники простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Сирники простий рецепт 45 1 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з картоплею і шинкою - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з картоплею і шинкою 75 4 3 з 5 - детальніше -