Коктейль «Мохіто» (Mojito) входить до числа найпопулярніших алкогольних напоїв в світі. Батьківщина мохіто - Кариби, точніше, Куба, де рецепт коктейлю відомий з XIX століття. Пропонуємо класичний варіант його приготування. Мохіто робиться легко і швидко, а виходить смачним і освіжаючим.
Влийте в келих сік з лимона або лайма (бажано свіжовичавлений).
Додайте цукровий сироп (можна замінити кленовим, агавовим і будь-яким іншим на ваш вибір).
М'яту вимийте, просушіть і оберіть листочки. Акуратно потріть м'ятні листя між пальцями, щоб вони дали характерний аромат, а потім теж відправте в келих.
Влийте в загальну масу якісний світлий (білий) ром. Незважаючи на високу міцність (40-45%), в ньому немає, як в темному, яскраво вираженого запаху або присмаку алкоголю, тому такий ром відмінно підходить для коктейлів.
Надішліть в келих лід. Лимон або лайм вимийте, просушіть, наріжте невеликими шматочками і теж додайте в келих.
В кінці залийте все содовою або звичайною газованою водою. Її повинно бути стільки, щоб майже заповнити ємність.
Перемішайте інгредієнти коктейлю спеціальною ложечкою з довгою ручкою.
Додайте зверху ще трохи льоду, вставте трубочку і прикрасьте келих листям м'яти. Класичний коктейль «Мохіто» (Mojito) готовий. Подавайте його відразу після приготування, щоб лід не встиг розтанути. Напій виходить ароматним, легким і приємно-солодкуватим. У нього запам'ятовується м'ятний присмак, завдяки якому коктейль чудово освіжає в спеку. Приготуйте мохіто своїми руками - і насолоджуйтеся!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти