Приготуйте один з найпопулярніших коктейлів світу. Смачний, освіжаючий напій готується швидко, а за смаком і ароматом, нічим не поступається ресторанного варіанту.
Шматочки льоду покладіть в пакет, щільно закрийте або загорніть краї, і трохи подрібніть холодний інгредієнт. Для цього візьміть легку дерев'яну лопаточку. Так ви не пошкодите упаковку і отримаєте лід необхідної фракції. Лайми ретельно вимийте під проточною водою і обсушіть за допомогою паперових рушників. В ідеалі обдайте цитруси окропом, щоб позбутися від воскового нальоту, який наносять для кращого збереження імпортованих фруктів. Так як використовується лайм разом з шкіркою, цей захід додатково знезаразить продукт.
Розріжте цитруси на 4 частини. Якщо обрані вами плоди великі, розріжте їх навпіл, а потім кожну половинку на 4 часточки.
При виборі ємностей для подачі коктейлю, враховуйте, що від привабливості посуду, залежить і привабливість самого напою. Дуже стильно і красиво мохіто виглядає в баночці Мейсона. Перед тим, як почати наповнювати підготовлені для коктейлю ємності, поставте їх в холодильник. Охолоджений посуд ще довше буде зберігати свіжість напою. На дно кожної банки або склянки для коктейлю насипте цукрову пудру. Можна використовувати коричневий цукор, він додасть напою карамельну нотку. Додайте по 5 листочків м'яти. Можна протерти листочки в ступі або порвати руками, це активізує ефірні масла.
Покладіть в ємності кілька шматочків лайма і перемішайте суміш дерев'яною паличкою.
Заповніть склянки льодом і залийте газованою водою. Прикрасьте часточкою цитруса і гілочкою м'яти. Подавайте мохіто з коктейльною соломинкою. Пийте відразу після приготування. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти