Коктейль Маргарита - знаменитий мексиканський алкогольний напій на основі текіли, популярний у всьому світі. Пропонуємо його злегка модернізований рецепт. Хоча наш коктейль «Маргарита» відрізняється від класичного всього одним інгредієнтом, смак виходить оригінальним і чудовим! Для приготування знадобиться шейкер.
Влийте в шейкер якісну текілу. Шейкер - традиційний інструмент бармена, всі класичні коктейлі робляться в ньому. Однак, якщо у вас немає шейкера, можна скористатися блендером (краще стаціонарним, але в крайньому випадку підійде і погружний). Це не традиційний спосіб приготування коктейлю, але на смак заміна майже не відіб'ється. Що стосується текіли, то рекомендуємо використовувати для «Маргарити» різновид репосадо (Reposado). Це проміжний по витримці вид напою, найпопулярніший в Мексиці і світі. У текіли репосадо характерний для агавових горілки оксамитовий смак, а фортеця хоча і висока (близько 38%), але майже невідчутна.
Влийте в текілу агавових сироп. Це і є «секретний» інгредієнт коктейлю, який зробить його смак оригінальним і цікавим. У традиційну «Маргариту» додають апельсиновий лікер «Куантро», але з агавовим сиропом коктейль виходить не гірше. Сироп відмінно поєднується з текілою, яка теж робиться з агави.
Додайте в загальну масу лимонний або лаймовий сік і лід. Збивайте інгредієнти в шейкері близько 15 секунд. Якщо використовуєте блендер, додайте лід після збивання, так як блендер його подрібнить.
Наповніть келих для подачі льодом і влийте напій. Коктейль «Маргарита» з агавовим сиропом володіє тонким ароматом і приємним, освіжаючим смаком. Прикрасьте його скибочкою лимона або лайма - і насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти