Коктейль Б52 - алкогольний напій, названий так само, як американський бомбардувальник часів в'єтнамської війни. Це говорить про «вибуховий характер» коктейлю. «Б52» яскравий, багатошаровий, впізнаваний. У цього напою неймовірний смак і аромат. Як його приготувати своїми руками, читайте в рецепті.
Для створення коктейлю «Б52» знадобиться 3 види лікеру: бейліс (ірландський вершковий), калуа (мексиканський кавовий) і Гранд Марні (французький коньячно-цитрусовий). У келих для подачі поставте металеву столову ложку і прямо по ній спочатку акуратно влийте кавовий калуа (Kahlúa).
Розмістіть ложку трохи вище і знову так само акуратно влийте вершковий бейліс (Baileys). Ложка потрібна для того, щоб коктейлі розташувалися в келиху шарами, не змішуючись між собою.
Слідом таким же чином, як попередні два, влийте коктейль Гранд Марні (Grand Marnier).
Візьміть запальничку або пальник і обережно підпаліть верхній шар. Алкоголь повинен спалахнути і підтримувати легке горіння. Саме через цього «вогника» коктейль «Б52» називали ім'ям американського бомбардувальника. Безумовно, серед усіх всесвітньо знаменитих коктейлів «Б52» найефектніший. До того ж він дуже смачний і, незважаючи на назву і вогонь, швидше за жіночий, ніж чоловічий. Пити його потрібно через соломинку, починаючи з нижнього шару. Спочатку ви відчуваєте холодний кавовий коктейль, потім - теплий вершковий, а в кінці - гарячий цитрусовий.
Випадкові рецепти