Укр
Рус
Напій Напої Французька кухня

Коктейль Б52

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

657 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Коктейль Б52 - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Коктейль Б52 - алкогольний напій, названий так само, як американський бомбардувальник часів в'єтнамської війни. Це говорить про «вибуховий характер» коктейлю. «Б52» яскравий, багатошаровий, впізнаваний. У цього напою неймовірний смак і аромат. Як його приготувати своїми руками, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Коктейль Б52 " (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи20 гр.
  • Калорії197 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для створення коктейлю «Б52» знадобиться 3 види лікеру: бейліс (ірландський вершковий), калуа (мексиканський кавовий) і Гранд Марні (французький коньячно-цитрусовий). У келих для подачі поставте металеву столову ложку і прямо по ній спочатку акуратно влийте кавовий калуа (Kahlúa).

Крок - 1
02

Розмістіть ложку трохи вище і знову так само акуратно влийте вершковий бейліс (Baileys). Ложка потрібна для того, щоб коктейлі розташувалися в келиху шарами, не змішуючись між собою.

Крок - 2
03

Слідом таким же чином, як попередні два, влийте коктейль Гранд Марні (Grand Marnier).

Крок - 3
04

Візьміть запальничку або пальник і обережно підпаліть верхній шар. Алкоголь повинен спалахнути і підтримувати легке горіння. Саме через цього «вогника» коктейль «Б52» називали ім'ям американського бомбардувальника. Безумовно, серед усіх всесвітньо знаменитих коктейлів «Б52» найефектніший. До того ж він дуже смачний і, незважаючи на назву і вогонь, швидше за жіночий, ніж чоловічий. Пити його потрібно через соломинку, починаючи з нижнього шару. Спочатку ви відчуваєте холодний кавовий коктейль, потім - теплий вершковий, а в кінці - гарячий цитрусовий.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти