Укр
Рус
Суп з морепродуктами Перші страви Ірландська кухня

Кокосовий суп з креветками

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

953 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Кокосовий суп з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ірландська кухня, Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Смачна ароматна і по-справжньому вишукана страва для справжніх цінителів. Спробуйте приготувати кокосовий суп з креветками за нашим рецептом і оцінити оригінальне і неймовірно смачне поєднання смаків і ароматів страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кокосовий суп з креветками" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири25.5 гр.
  • Вуглеводи4.9 гр.
  • Калорії283 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Креветки ретельно вимийте під проточною водою і помістіть в друшляк, щоб стекла зайва рідина. Видаліть голову і акуратно відокремте сегменти панцира. Вийміть хвіст, намагаючись не порушити його цілісність. Гострим ножем зробіть неглибокий надріз уздовж спини і витягніть кишкову віну.

Крок - 1
02

Свіжий імбирний корінь і часник очистіть і натріть на дрібній тертці. Таким же чином подрібніть корінь лемонграсса. Натерті інгредієнти викладіть в різні ємності.

Крок - 2
03

Поставте каструлю з товстим дном на сильний вогонь. Влийте оливкове масло і викладіть креветки. Розподіліть їх рівномірним шаром і обсмажте протягом 45 секунд до легкого золотистого кольору. Переверніть готуйте протягом такого ж часу. Викладіть морепродукти в окрему миску.

Крок - 3
04

Вогонь на плиті зменшіть до середніх значень і всипте в каструлю подрібнений часник, імбирний корінь і корінь лемонграсса. Обсмажуйте постійно перемішуючи протягом 20 хвилин і додайте коричневий цукор, рибний соус.

Крок - 4
05

Готуйте, постійно перемішуючи, поки маса не стане однорідною. Всипте порошок каррі, мелений коріандр і за бажанням додайте пасту чилі.

Крок - 5
06

Переміксуйте і готуйте протягом 45 секунд. Влийте в каструлю курячий або овочевий бульйон. Додайте кокосове молоко. Спробуйте бульйон на смак і при необхідності додайте спеції. Доведіть суп до кипіння, зменшіть вогонь і дайте йому кипіти протягом 5 хвилин.

Крок - 6
07

Натріть на дрібній тертці цедру лайма і всипте в каструлю. Акуратно опустіть креветки в бульйон. Перемішайте і тушкуйте протягом 2 хвилин.

Крок - 7
08

Порцію свіжої яєчної локшини викладіть в глибоку тарілку і полийте бульйоном. Викладіть на верхівку креветки. Посипте страву свіжими паростками квасолі і листям коріандру або кінзи.

Крок - 8
09

Додайте кілька листочків м'яти, нарізаний тонкими кільцями перець чилі і збризніть лимонним соком. Кокосовий суп готовий. Смачного! 

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Яйця фаршировані шпротами - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані шпротами 35 3 2 з 5 - детальніше -
Пахлава рецепт класичний - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава рецепт класичний 65 4 3 з 5 - детальніше -
Швидка «піца» на хлібі - покроковий рецепт, фото 1 Швидка «піца» на хлібі 30 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети з індички з кабачком - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з індички з кабачком 45 3 2 з 5 - детальніше -