Смачна ароматна і по-справжньому вишукана страва для справжніх цінителів. Спробуйте приготувати кокосовий суп з креветками за нашим рецептом і оцінити оригінальне і неймовірно смачне поєднання смаків і ароматів страви.
Креветки ретельно вимийте під проточною водою і помістіть в друшляк, щоб стекла зайва рідина. Видаліть голову і акуратно відокремте сегменти панцира. Вийміть хвіст, намагаючись не порушити його цілісність. Гострим ножем зробіть неглибокий надріз уздовж спини і витягніть кишкову віну.
Свіжий імбирний корінь і часник очистіть і натріть на дрібній тертці. Таким же чином подрібніть корінь лемонграсса. Натерті інгредієнти викладіть в різні ємності.
Поставте каструлю з товстим дном на сильний вогонь. Влийте оливкове масло і викладіть креветки. Розподіліть їх рівномірним шаром і обсмажте протягом 45 секунд до легкого золотистого кольору. Переверніть готуйте протягом такого ж часу. Викладіть морепродукти в окрему миску.
Вогонь на плиті зменшіть до середніх значень і всипте в каструлю подрібнений часник, імбирний корінь і корінь лемонграсса. Обсмажуйте постійно перемішуючи протягом 20 хвилин і додайте коричневий цукор, рибний соус.
Готуйте, постійно перемішуючи, поки маса не стане однорідною. Всипте порошок каррі, мелений коріандр і за бажанням додайте пасту чилі.
Переміксуйте і готуйте протягом 45 секунд. Влийте в каструлю курячий або овочевий бульйон. Додайте кокосове молоко. Спробуйте бульйон на смак і при необхідності додайте спеції. Доведіть суп до кипіння, зменшіть вогонь і дайте йому кипіти протягом 5 хвилин.
Натріть на дрібній тертці цедру лайма і всипте в каструлю. Акуратно опустіть креветки в бульйон. Перемішайте і тушкуйте протягом 2 хвилин.
Порцію свіжої яєчної локшини викладіть в глибоку тарілку і полийте бульйоном. Викладіть на верхівку креветки. Посипте страву свіжими паростками квасолі і листям коріандру або кінзи.
Додайте кілька листочків м'яти, нарізаний тонкими кільцями перець чилі і збризніть лимонним соком. Кокосовий суп готовий. Смачного!
Випадкові рецепти