Кокосове печиво «Спокуса» - варіація знаменитого десерту «Ламінгтон». В даному рецепті спочатку випікається корж, який потім розрізається на невеликі шматочки на 1 укус. Страва виходить надзвичайно повітряною і смачною, з ніжною вершковою серединою, вкритою насиченою шоколадною глазур'ю і присипаною ароматною кокосовою стружкою. Це відмінний десерт для особливих випадків, сімейних свят та вечірок.
Вершковому маслу дайте постояти при кімнатній температурі, щоб воно стало м'якше. Змішайте масло з цукром, сіллю, ванільною есенцією і збийте міксером до кремоподібного стану.
Потім по одному вводіть яйця і продовжуйте збивати, щоб суміш стала однорідною.
Просійте борошно, щоб наситити його киснем, і половину всипте в олійно-яєчну суміш. Знову збийте інгредієнти, але не дуже сильно.
Влийте до складу частину молока і знову перемішайте міксером.
Додайте борошно, що залишилося, розпушувач і ще частину молока. Збийте до отримання однорідного тіста легкої, кремової консистенції.
Застеліть пергаментом деко 25х35 см, вилийте на нього готове тісто і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Для шоколадної глазурі змішайте дрібно поламаний шоколад з молоком, що залишилося, яке попередньо добре нагрійте. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної і блискучої шоколадної суміші.
Вийміть з духовки готовий корж, остудіть протягом 30-40 хвилин, а потім розріжте на невеликі кубики.
Кожен кубик занурюйте в шоколадну глазур, щоб вона покрила його з усіх боків, а потім обвалюйте в кокосовій стружці і перекладайте на блюдо сервіровки. Дивно ніжне і смачне кокосове печиво «Спокуса» готове. Подавайте його до столу з ароматним чаєм або кавою. Смачного!
Випадкові рецепти