Укр
Рус
Кокосове молоко Напої Українська кухня

Кокосове молоко

( 4.8462 4 526 26 оцінок)

2844 - переглядів
20 хвилин порцій - 4 складність - 1 з 5
Кокосове молоко - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сьогодні поговоримо про такий цікавий екзотичний напій, як кокосове молоко. Цей чудовий продукт широко використовується, оскільки його можна як просто пити, тонізуючи організм, так і застосовувати його в якості інгредієнта в різні коктейлі, готувати на ньому рибу та овочі, каші, а також додавати в десерти. Кокосове молоко - продукт, який відомий всім, але не кожен знає про те, що його можна легко приготувати в домашніх умовах. Перевірте наш рецепт самостійно, щоб переконатися, що смачне ароматне кокосове молоко, приготовлене власними руками - це смачно, просто і цілком доступно. Рецепт приготування кокосового молока настільки простий і невигадливий, що порадує будь-яку господарку, особливо тих, хто не любить довго возитися на кухні, а результат просто призведе в захват.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кокосове молоко" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири21.7 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії231 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, готувати молоко пропонуємо з кокосових пластівців. Їх головна відмінність від інших субпродуктів з кокоса (стружки, борошна, олії) - це менша кількість жирів. Кокосові пластівці - не зовсім популярний продукт, тому його не завжди можна знайти на полицях супермаркетів. В такому випадку на допомогу прийде кокосова стружка. Смак кокосового молока від цього точно не стане гірше. Кокосові пластівці можна зробити і самим, купивши звичайний кокос і подрібнивши його м'якоть. В такому випадку на виході у нас вийдуть і кокосове молоко, і вершки, і ще й стружка, які можна буде використовувати в подальшому. Все, що нам потрібно для приготування кокосового молока - це налити в сотейник чотири склянки звичайної води і засипати в нього кокосові пластівці або стружку.

Крок - 1
02

Періодично помішуючи вміст сотейника, доводимо його до кипіння і продовжуємо готувати на слабкому вогні протягом півгодини. Після цього знімаємо сотейник з вогню і залишаємо масу остигати.

Крок - 2
03

Потім її потрібно збити блендером до однорідності. Щоб молоко мало більш ніжну консистенцію, його краще процідити. Для цього можна використовувати капроновий мішок або відріз марлі.

Крок - 3
04

Готове кокосове молоко переливаємо в скляну банку, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. При охолодженні на молоці як правило відскакують вершки, схожі на ніжний густий крем.

Крок - 4
05

Їх можна зібрати і отримати ще один продукт домашнього виробництва, а можна просто збовтувати молоко перед вживанням, тоді воно буде більш ласим. Кокосову стружку, яку ми отримали в процесі віджимання, можна висушити і використовувати для приготування інших страв. Як бачите, кокосове молоко - зовсім простий у приготуванні і дуже доступний напій, який володіє неймовірним ароматом, смаком, а також багатий на корисні речовини. Рекомендуємо використовувати наш рецепт і насолоджуватися відмінним результатом.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочеве рагу з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве рагу з куркою 75 6 4 з 5 - детальніше -
Дієтичний салат Цезар - покроковий рецепт, фото 1 Дієтичний салат Цезар 40 4 3 з 5 - детальніше -
Круасани без начинки - покроковий рецепт, фото 1 Круасани без начинки 90 2 3 з 5 - детальніше -
Оселедець малосольний - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець малосольний 35 1 2 з 5 - детальніше -