Сьогодні поговоримо про такий цікавий екзотичний напій, як кокосове молоко. Цей чудовий продукт широко використовується, оскільки його можна як просто пити, тонізуючи організм, так і застосовувати його в якості інгредієнта в різні коктейлі, готувати на ньому рибу та овочі, каші, а також додавати в десерти. Кокосове молоко - продукт, який відомий всім, але не кожен знає про те, що його можна легко приготувати в домашніх умовах. Перевірте наш рецепт самостійно, щоб переконатися, що смачне ароматне кокосове молоко, приготовлене власними руками - це смачно, просто і цілком доступно. Рецепт приготування кокосового молока настільки простий і невигадливий, що порадує будь-яку господарку, особливо тих, хто не любить довго возитися на кухні, а результат просто призведе в захват.
Отже, готувати молоко пропонуємо з кокосових пластівців. Їх головна відмінність від інших субпродуктів з кокоса (стружки, борошна, олії) - це менша кількість жирів. Кокосові пластівці - не зовсім популярний продукт, тому його не завжди можна знайти на полицях супермаркетів. В такому випадку на допомогу прийде кокосова стружка. Смак кокосового молока від цього точно не стане гірше. Кокосові пластівці можна зробити і самим, купивши звичайний кокос і подрібнивши його м'якоть. В такому випадку на виході у нас вийдуть і кокосове молоко, і вершки, і ще й стружка, які можна буде використовувати в подальшому. Все, що нам потрібно для приготування кокосового молока - це налити в сотейник чотири склянки звичайної води і засипати в нього кокосові пластівці або стружку.
Періодично помішуючи вміст сотейника, доводимо його до кипіння і продовжуємо готувати на слабкому вогні протягом півгодини. Після цього знімаємо сотейник з вогню і залишаємо масу остигати.
Потім її потрібно збити блендером до однорідності. Щоб молоко мало більш ніжну консистенцію, його краще процідити. Для цього можна використовувати капроновий мішок або відріз марлі.
Готове кокосове молоко переливаємо в скляну банку, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник. При охолодженні на молоці як правило відскакують вершки, схожі на ніжний густий крем.
Їх можна зібрати і отримати ще один продукт домашнього виробництва, а можна просто збовтувати молоко перед вживанням, тоді воно буде більш ласим. Кокосову стружку, яку ми отримали в процесі віджимання, можна висушити і використовувати для приготування інших страв. Як бачите, кокосове молоко - зовсім простий у приготуванні і дуже доступний напій, який володіє неймовірним ароматом, смаком, а також багатий на корисні речовини. Рекомендуємо використовувати наш рецепт і насолоджуватися відмінним результатом.
Випадкові рецепти