Існує дуже багато різних рецептів приготування цього десерту, над створенням якого завжди намагаються бути оригінальними кондитери. Цей дуже популярний десерт, який подають в кафе і ресторанах, вважається одним з найвишуканіших. Але приготувати його самостійно дуже навіть можна. Саме це настійно рекомендуємо вам зробити, ми і рецепт відповідний приготували. Кокосова панакота - це один з варіантів цих ласощів, володіє оригінальним смаком, неповторним ароматом і виходить дуже ніжним і легким.
Відмінний варіант приготувати вдома десерт високого кулінарного рівня, витративши мінімум зусиль, використавши кокосове молоко, а особливо приготоване з кокоса самостійно. В окрему ємність наливаємо вершки. Цей інгредієнт можна також замінити йогуртом. Отже, до вершків додаємо желатин і розмішуємо пару хвилин, після чого відставляємо в сторону.
Тепер наливаємо в сотейник кокосове молоко і ставимо його на вогонь. Через хвилину сюди ж додаємо вершки з желатином. Відразу ж насипаємо цукор і кидаємо ванільну паличку або ванільний екстракт.
Тепер все це починаємо перемішувати дерев'яною або силіконовою лопаткою протягом декількох хвилин до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться. Після цього знімаємо сотейник з вогню, а потім вміст пропускаємо через сито, щоб позбутися від грудочок або частинок ванілі.
Ось і всі приготування, які необхідні для кокосової панакоти. Коли суміш трохи охолоне, розливаємо її по скляних формах, даємо ще охолонути до кімнатної температури, а потім відправляємо формочки в холодильник. Приблизно через 3-4 години, дістаємо з холодильника готову панакоту з присмаком екзотики. За цим рецептом цей десерт виходить як кремовий пудинг із смаком і ароматом кокоса.
Перед подачею прикрасимо панакоту свіжими ягодами і листком м'яти. Така смакота виходить нітрохи не гірше ресторанного варіанту ні на смак, ні на вигляд. А задоволення набагато більше, адже що може бути прекрасніше, ніж приготовлена своїми руками смакота, якій раді ваші гості і домочадці. Кокосова панакота - це якраз такий варіант для любителів експериментувати на кухні, спираючись на класичні варіанти. Ніжна, ароматна і неймовірно смачна. Готуйте такий десерт за цим рецептом і розширюйте поле своїх кондитерських можливостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти