Кава з молоком - один з найпопулярніших напоїв у світі. У кожного кофемана є свій рецепт його створення. Ми пропонуємо покроковий опис простої, але дуже смачної версії приготування гарячої кави з молоком в домашніх умовах.
Насипте в чашку розчинну каву. Кількість порошку регулюйте на свій смак.
Влийте трохи води кімнатної температури і розмішайте. Води повинно бути стільки, щоб кава повністю розійшовся і вийшов кавовий концентрат.
Всипте в нього цукор за смаком. Продовжуйте інтенсивно розмішувати ложкою кавово-цукрову суміш, поки вона злегка не зіб'ється і не змінить колір з темно-коричневого на рудий. Повинна вийти однорідна і густа світло-коричнева маса з ніжним кавовим ароматом.
Вилийте холодне молоко в сотейник і поставте на плиту. Ретельно збивайте молоко вінчиком під час нагрівання. Воно повинно добре спіниться. Доведіть молоко до кипіння, щоб піднялася висока піна, що досягає країв ємності.
Після цього зніміть сотейник з плити і перелийте гаряче молоко в чашку з приготовленою раніше кавовою масою.
Перемішайте вміст чашки ложкою, щоб суміш стала однорідною. Смачна і ароматна кава з молоком готова. У неї гарна пінна шапочка і м'який смак з вершковим присмаком. Така кава відмінно бадьорить з ранку і піднімає настрій. Подавайте її з бутербродами з хліба, масла і сиру або варення. Вийде простий і легкий сніданок, який втамовує голод, заряджає енергією і дарує заряд бадьорості та оптимізму на весь день. А в холодний зимовий вечір кава з молоком створює відчуття затишку і тепла і не дозволяє хандрити. Смачного!
Випадкові рецепти