Для всіх любителів кави - рецепт прямо від бариста. Спробуйте дивовижний манхеттенський латте!
В першу чергу підготуйте саму каву. Для початку подрібніть її і помістіть каву в кавоварку (кава повинна повністю заповнити ємність). Налийте воду в нижню частину варильного блоку, встановіть верх і обережно затягніть. Увімкніть невеликий вогонь або індукційну плиту і відправте каву варитися на кілька хвилин.
Потім займіться шоколадом. Його необхідно розтопити. Для цього помістіть невелику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Зверху встановіть каструлю з подрібненим шоколадом (можете використовувати темний або молочний шоколад) і розтопіть його, постійно помішуючи, разом з молоком високої жирності, на водяній бані.
Не знімаючи каструлю з розтопленим шоколадом з вогню, додайте в неї арахісове масло і добре перемішайте, до отримання однорідної більш густої консистенції.
Тим часом засипте мигдальні пластівці в антипригарну сковороду і помістіть на плиту. Підсмажте мигдалеві пластівці, постійно помішуючи, до появи золотистого відтінку. Коли мигдаль стане коричневою, налийте в сковорідку молоко, перемішайте і нагрійте все приблизно до 60 градусів (не кип'ятіть!).
Злийте мигдаль з молоком через сито. Потім помістіть мигдальне молоко в склянку з вінчиком і акуратно збийте, до утворення піни.
Далі створіть шарами каву латте. Налийте у високу склянку шоколадну суміш з арахісовим маслом. Потім обережно налийте приблизно раніше вспінене молоко, щоб шари не змішалися (можете допомогти собі ложкою, що лежить на келиху).
Почекайте деякий час, щоб шари з'єдналися. Потім обережно залийте заварену раніше каву і залишене вспінене молоко зверху. Посипте каву висушеними мигдальними пластівцями і насолоджуйтеся чудовим гарячим напоєм.
Випадкові рецепти