Смачну чашку кави можна приготувати і в домашніх умовах. Всього п'ять хвилин і ваш латте в три шари готовий. Для цього вам знадобиться спінювач молока, але можна обійтися і без нього.
Почніть приготування кави латте по - домашньому з підготовки молока. Для цього відміряйте потрібну кількість молока. Його можна використовувати будь-якої жирності, яке вам більше подобається. Помістивши молоко в глечик або будь - яку іншу, зручну для вас, ємність, нагрійте на маленькому вогні до стану добре теплого. Тепле молоко перелийте в чашку.
Тепер вам знадобиться такий прилад, як спінювач молока. Ще його називають капучинатором. Це ручний міні міксер, за допомогою якого дуже швидко і зручно можна отримати прекрасну піну з молока. Помістіть міксер в чашку з молоком і протягом декількох хвилин збивайте до отримання пишної піни. Якщо ж у вас немає цього дивовижного приладу, його можна замінити декількома способами. Наприклад, візьміть високу посудину, налийте в неї молоко, трохи нахиліть і скористайтеся звичайним міксером. Або ж можна використовувати звичайну банку з кришкою. Налийте тепле молоко, закрийте банку кришкою і швидко потрясіть, поки молоко не спіниться.
Попередньо підготуйте склянку для латте. Перелийте в нього підготовлене молоко, разом з отриманою пінкою. Візьміть окрему чисту чашку, насипте в неї необхідну кількість розчинної кави і цукру. Залийте окропом і ретельно розмішайте. Тепер, для зручності, можете перелити заварену каву в сливочник.
Поверніться до склянки з молоком і піною. Акуратно, не поспішаючи перелийте в неї каву. У вас повинно вийти три шари: світлий, темний і знову світлий. Адже латте - це кавовий напій, який утворює тришарову суміш з молока, кави і піни. За допомогою ложки укладіть зверху красиво пінку і ваша кава латте по - домашньому готова. Смачного!
Випадкові рецепти