Укр
Рус
Клярі Соуси Італійська кухня

Кляр

( 4.9600 4 525 25 оцінок)

4582 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Кляр - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Багато господинь знаходяться в активному пошуку рецептів приготування смачного, хрусткого кляру, і у нас є рішення цього питання - відмінний рецепт, за допомогою якого ви приготуєте по-справжньому хороший кляр. Кляр є негустим, кремоподібним тістом, яке використовують для обсмажування овочів, риби, м'яса, а іноді і фруктів. Завдяки кляру, продукти, які в ньому обсмажують, зберігають свою соковитість і поживність. Існує дуже багато видів кляру, які відрізняються і консистенцією, і смаком: простий яєчний, кляр на воді, на пиві, дріжджовий, солодкий, гострий і багато інших. У будь-якому випадку кляр - це прекрасне рішення, як приготувати безліч страв за допомогою цієї добавки. А, щоб приготувати кляр правильно, дотримуйтесь інструкції в даному рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кляр" (на 100 грам)

  • Білки8.3 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи23.9 гр.
  • Калорії184 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

З урахуванням того, що кляр використовують для готування різних продуктів, склад інгредієнтів його теж може бути різним. Тому, варіантів кляру теж чимало. Звичайно, головними компонентом будь-якого кляру є борошно і яйця, ну а інші складові залежать від того, для чого ми його готуємо. Кляр взагалі може бути виключно яєчним, але, як правило, рідка складова все ж таки присутня. Саме від рідини, що додається в кляр, і залежить різновид цього продукту. Найчастіше, звичайно, використовується вода або молоко, але може бути і пиво, і мінералка, і майонез або сметана. До речі, використання газованої робить кляр повітряним і легким та до того ж, не жирним. А ще можна кляр трохи урізноманітнити і зробити взагалі неординарним, використавши бульйон, вино або навіть коньяк. Ще одна особливість - різноманітна консистенція, в залежності від того, що ми будемо готувати. Наприклад, для м'яса краще більш рідкий кляр, щоб воно було соковитіше, а ось соковитим продуктам підійде густіший варіант кляру. Ну а для більш насиченого смаку можна додавати ароматні трави, спеції, свіжу зелень і навіть горіхи або сир. Думаю, вже досить познайомилися з варіантами кляру в загальному, тепер можна приступати безпосередньо до готування. У глибоку миску засипаємо просіяне борошно і вливаємо молоко, так як саме цей рідкий продукт використовуємо в нашому рецепті.

Крок - 1
02

Тепер вбиваємо яйце, додаємо свіжозмелений чорний перець, трохи солі і перцю чилі.

Крок - 2
03

Далі за допомогою вінчика починаємо інтенсивно змішувати інгредієнти, які бажано максимально збити до однорідності. До речі, готуємо кляр заздалегідь, для того, щоб тісто краще поєднувалося з продуктами, які ми будемо в ньому готувати. І ще, готову страву, обсмажену в приготованому клярі, бажано викласти на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

Крок - 3

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти