Багато господинь знаходяться в активному пошуку рецептів приготування смачного, хрусткого кляру, і у нас є рішення цього питання - відмінний рецепт, за допомогою якого ви приготуєте по-справжньому хороший кляр. Кляр є негустим, кремоподібним тістом, яке використовують для обсмажування овочів, риби, м'яса, а іноді і фруктів. Завдяки кляру, продукти, які в ньому обсмажують, зберігають свою соковитість і поживність. Існує дуже багато видів кляру, які відрізняються і консистенцією, і смаком: простий яєчний, кляр на воді, на пиві, дріжджовий, солодкий, гострий і багато інших. У будь-якому випадку кляр - це прекрасне рішення, як приготувати безліч страв за допомогою цієї добавки. А, щоб приготувати кляр правильно, дотримуйтесь інструкції в даному рецепті.
З урахуванням того, що кляр використовують для готування різних продуктів, склад інгредієнтів його теж може бути різним. Тому, варіантів кляру теж чимало. Звичайно, головними компонентом будь-якого кляру є борошно і яйця, ну а інші складові залежать від того, для чого ми його готуємо. Кляр взагалі може бути виключно яєчним, але, як правило, рідка складова все ж таки присутня. Саме від рідини, що додається в кляр, і залежить різновид цього продукту. Найчастіше, звичайно, використовується вода або молоко, але може бути і пиво, і мінералка, і майонез або сметана. До речі, використання газованої робить кляр повітряним і легким та до того ж, не жирним. А ще можна кляр трохи урізноманітнити і зробити взагалі неординарним, використавши бульйон, вино або навіть коньяк. Ще одна особливість - різноманітна консистенція, в залежності від того, що ми будемо готувати. Наприклад, для м'яса краще більш рідкий кляр, щоб воно було соковитіше, а ось соковитим продуктам підійде густіший варіант кляру. Ну а для більш насиченого смаку можна додавати ароматні трави, спеції, свіжу зелень і навіть горіхи або сир. Думаю, вже досить познайомилися з варіантами кляру в загальному, тепер можна приступати безпосередньо до готування. У глибоку миску засипаємо просіяне борошно і вливаємо молоко, так як саме цей рідкий продукт використовуємо в нашому рецепті.
Тепер вбиваємо яйце, додаємо свіжозмелений чорний перець, трохи солі і перцю чилі.
Далі за допомогою вінчика починаємо інтенсивно змішувати інгредієнти, які бажано максимально збити до однорідності. До речі, готуємо кляр заздалегідь, для того, щоб тісто краще поєднувалося з продуктами, які ми будемо в ньому готувати. І ще, готову страву, обсмажену в приготованому клярі, бажано викласти на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Випадкові рецепти