Укр
Рус
Галушки Перші страви Російська кухня

Кльоцки

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1059 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Кльоцки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Суп з кльоцками популярний у всіх країнах. Але в різних кухнях часточки з тіста мають відмінність у складі і назві. Галушки, кнедлики або кльоцки готують з борошна, манної крупи або навіть сирного продукту. Як правило, їх формують у вигляді кульок, які засипають в суп на кінцевому етапі готування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Кльоцки" (на 100 грам)

  • Білки10.3 гр.
  • Жири7.1 гр.
  • Вуглеводи15.9 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте всі необхідні овочі для майбутнього супу. Очистіть від шкірки моркву, корінь петрушки і корінь селери і наріжте кожен овоч навпіл або досить великими шматками.

Крок - 1
02

Налийте в каструлю воду і відправте на плиту. Покладіть в каструлю нарізані овочі і попередньо вимите куряче м'ясо (можна використовувати будь-яку частину: ніжки, стегна або грудинку), додайте трохи спецій на вибір і варіть близько години (або поки м'ясо не буде повністю приготовлено). При варінні підливайте воду так, щоб її кількість була такою ж, як на початку приготування.

Крок - 2
03

Через годину процідіть суп через сито, відокремивши рідку частину від овочів і м'яса. Потім на обробній дошці дрібно наріжте м'ясо і відварену моркву і поверніть назад в каструлю з бульйоном, знову доведіть до кипіння, посоліть, приперчіть і варіть на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Тим часом займіться приготуванням тіста для майбутніх кльоцок. Відокремте в різні миски яєчні білки від жовтків. Потім за допомогою кухонного вінчика збийте яєчні білки, до однорідної спіненої маси.

Крок - 4
05

Потім додайте в цю суміш жовтки і збивайте далі, до однорідної рідкої маси.

Крок - 5
06

Далі засипте в окрему миску манну крупу, додайте трохи розпушувача для тіста, спеції на свій вибір і перемішайте.

Крок - 6
07

Потім, поступово додаючи цю суміш до раніше збитих яєць, при постійному помішуванні (кількість манки залежить від ваги яєць, тому її слід збільшувати або зменшувати пропорційно) утворіть однорідну не надто густу суміш (тісто).

Крок - 7
08

Використовуючи кухонну ложку, сформуйте досить великого розміру кльоцки і відправте їх в киплячий суп. Накрийте кришкою і варіть близько 5-10 хвилин.

Крок - 8
09

Далі помийте під проточною водою зелень петрушки і на обробній дошці дрібно її наріжте. Засипте подрібнену петрушку в каструлю, перемішайте все і відразу зніміть ємність з вогню. Розкладіть готові кльоцки в тарілку, залийте супом і подавайте до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Трухлявий пень - покроковий рецепт, фото 1 Торт Трухлявий пень 60 7 3 з 5 - детальніше -
Домашній суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з галушками 45 6 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з гарбуза і сиру - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з гарбуза і сиру 75 4 3 з 5 - детальніше -