Кльоцки картопляні з грибною начинкою - страва німецької кухні, нагадує українські галушки, з якими у галушок багато спільного. Особливо апетитними наші галушки робить чудова начинка з бекону, цибулі і грибів. Страва смачна і ситна. Як її приготувати, читайте в рецепті.
Картоплю очистіть від шкірки, вимийте, наріжте великими шматочками і відправте в каструлю з водою. Всипте сіль, поставте каструлю на вогонь і відваріть картоплю до м'якості.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Гриби (у нас шиітаке, але можна взяти і шампіньйони) теж подрібніть кубиками.
Так само поступіть з беконом. У всіх трьох випадках нарізка повинна бути дуже дрібною.
Розігрійте на антипригарній сковороді рослинне масло і відправте туди нарізаний бекон. Коли він трохи підсмажиться, додайте подрібнену цибулю і перемішайте.
Надішліть на сковороду гриби, посоліть і поперчіть за смаком і, помішуючи, смажте все разом до готовності.
З вареної картоплі злийте воду і поставте каструлю з картоплею на 30 секунд на сильний вогонь, щоб випарувати залишки вологи.
Продавіть варену картоплю через прес в миску. Натріть туди ж мускатний горіх. Покладіть шматочок вершкового масла. Всипте сіль і чорний мелений перець. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте інгредієнти до однорідності.
У каструлі для варіння галушок доведіть воду до кипіння, а потім знизьте температуру до 90 градусів Цельсія. З картопляного тіста сформуйте невеликі коржі і викладіть в центр кожного грибну начинку.
З'єднайте краї коржів над начинкою і сформуйте кульки. Надішліть отримані заготовки в гарячу воду, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Галушки картопляні повинні спливти на поверхню, що свідчить про їх готовність.
Розтопіть на сковороді вершкове масло. Петрушку вимийте, просушіть, подрібніть ножем, відправте в сковороду з маслом і злегка припустіть.
Шумівкою вийміть готові галушки з каструлі, викладіть на блюдо сервіровки і полийте зверху соусом з вершкового масла з петрушкою. Подавайте картопляні галушки з грибною начинкою гарячими. Страва м'яка, ніжна, соковита і дивно смачна. Смачного!
Випадкові рецепти