Суп з кльоцками популярний у всіх країнах. Але в різних кухнях часточки з тіста мають відмінність у складі і назві. Галушки, кнедлики або кльоцки готують з борошна, манної крупи або навіть сирного продукту. Як правило, їх формують у вигляді кульок, які засипають в суп на кінцевому етапі готування.
Для початку підготуйте всі необхідні овочі для майбутнього супу. Очистіть від шкірки моркву, корінь петрушки і корінь селери і наріжте кожен овоч навпіл або досить великими шматками.
Налийте в каструлю воду і відправте на плиту. Покладіть в каструлю нарізані овочі і попередньо вимите куряче м'ясо (можна використовувати будь-яку частину: ніжки, стегна або грудинку), додайте трохи спецій на вибір і варіть близько години (або поки м'ясо не буде повністю приготовлено). При варінні підливайте воду так, щоб її кількість була такою ж, як на початку приготування.
Через годину процідіть суп через сито, відокремивши рідку частину від овочів і м'яса. Потім на обробній дошці дрібно наріжте м'ясо і відварену моркву і поверніть назад в каструлю з бульйоном, знову доведіть до кипіння, посоліть, приперчіть і варіть на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Тим часом займіться приготуванням тіста для майбутніх кльоцок. Відокремте в різні миски яєчні білки від жовтків. Потім за допомогою кухонного вінчика збийте яєчні білки, до однорідної спіненої маси.
Потім додайте в цю суміш жовтки і збивайте далі, до однорідної рідкої маси.
Далі засипте в окрему миску манну крупу, додайте трохи розпушувача для тіста, спеції на свій вибір і перемішайте.
Потім, поступово додаючи цю суміш до раніше збитих яєць, при постійному помішуванні (кількість манки залежить від ваги яєць, тому її слід збільшувати або зменшувати пропорційно) утворіть однорідну не надто густу суміш (тісто).
Використовуючи кухонну ложку, сформуйте досить великого розміру кльоцки і відправте їх в киплячий суп. Накрийте кришкою і варіть близько 5-10 хвилин.
Далі помийте під проточною водою зелень петрушки і на обробній дошці дрібно її наріжте. Засипте подрібнену петрушку в каструлю, перемішайте все і відразу зніміть ємність з вогню. Розкладіть готові кльоцки в тарілку, залийте супом і подавайте до столу.
Випадкові рецепти