Рецепт традиційного суперсмачного класичного розсольнику на яловичому бульйоні з картоплею і кропом. Дуже рекомендуємо.
Помите м'ясо яловичини покладіть в глибоку каструлю, додайте цілу (вимиту і очищену від шкірки) моркву, очищений корінь петрушки і корінь селери. Потім додайте в каструлю розрізану цибулю-порей, також додайте стебла свіжого кропу і петрушки.
Додайте в каструлю спеції: сіль, запашний перець і лавровий лист.
Залийте в каструлю воду, щоб повністю покрити всі інгредієнти. Надішліть ємність з вмістом на плиту, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть м'ясо і овочі до повної їх готовності.
Тим часом солоні огірки промийте під проточною водою (не обов'язково). Очистіть огірки від шкірки і натріть на крупній тертці.
Через певний час, вийміть відварене м'яке м'ясо і овочі з бульйону і почекайте, поки вони трохи охолонуть, викиньте стебла кропу і петрушки (вони вже більше не знадобляться). А в ще киплячий бульйон засипте раніше натерті солоні огірки, ретельно перемішайте і залиште кипіти.
Відварену раніше моркву, корінь петрушки і селери викладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками. Очистіть м'ясо від кісток (якщо використовуєте м'ясо на кістці), викладіть на кухонну дошку м'якоть і розріжте її на більш дрібні шматочки.
Коли огірки в каструлі стануть м'якими, додайте до них нарізані овочі і подрібнене м'ясо, доведіть суп до кипіння. Пробуйте на цьому етапі, і при необхідності долийте в каструлю мариновану воду з огірків, можливо трохи солі.
Тепер приправте суп густими вершками високої жирності, змішаними з просіяним борошном. Очистіть картоплю від шкірки, наріжте її дрібними кубиками і приготуйте заздалегідь окремо (можна варити в паралель з самим супом). Подавайте класичний розсольник на яловичому бульйоні з відвареною картоплею, і посипавши свіжим нарізаним кропом.
Випадкові рецепти