Чим популярніше страва, тим більше варіантів її приготування. Але не завжди результат виправдовує очікування. Ми пропонуємо класичний рецепт улюбленого салату, перед яким ніхто не встоїть.
Поставте на середній або сильний вогонь сотейник з водою. Бульби картоплі очистіть, ретельно вимийте під проточною водою і викладіть в киплячу воду. Посоліть і варіть до готовності. Остудіть, натріть на крупній тертці і викладіть в окрему миску.
Приготуйте соус для картоплі. У глибоку ємність налийте оливкове або рослинне масло, додайте суміш трав для салату, воду і яблучний оцет. Переміксуйте суміш до однорідного стану і влийте в картоплю. Ретельно перемішайте масу вінчиком.
Червону цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Кріп і зелену цибулю вимийте, просушіть паперовими рушниками і подрібніть. Всі подрібнені інгредіетни висипайте в різні ємності.
Нарізану цибулю залийте окропом з додаванням яблучного оцту. Переміксуйте і дайте прянощі постояти 2 хвилини. Процідіть цибулю через сито і дайте стекти зайвій рідині.
Філе лосося уважно огляньте на наявність кісток. Наріжте невеликими шматочками і викладіть в миску. Видавіть на рибу сік лимона і додайте гірчицю. Перемішайте до однорідності.
Яйця зваріть круто в підсоленій воді. Очистіть, відокремте білки від жовтків і складіть в різні миски. Натріть обидві частини яйця на дрібній тертці.
Для збірки салату використовуйте глибокий великий салатник. Для листкової страви ідеально підійде прозорий посуд. Першим шаром викладіть частину картоплі, ущільніть ложкою і змастіть сметаною. Притрусіть зеленою цибулею і викладіть лосось.
Твердий сир натріть на крупній тертці і розподіліть наступним щільним шаром.
Далі розмістіть червону цибулю і майонез. Яєчний білок розподіліть і ущільніть. Зверху по колу викладіть жовток так, щоб білковий центр залишився відкритим. По краю білка посипте нарізаний кріп. Дайте салату настоятися в холодильнику 2 години і приступайте до дегустації. Смачного!
Випадкові рецепти