Укр
Рус
Каші Другі страви Кавказська кухня

Класичний японський рис

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1137 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Класичний японський рис - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кавказська кухня, Японська кухня, Китайська кухня, Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо у вас завалялася баночка консервованого тунця, приготуйте класичний японський рис. Морквина додасть яскравих фарб, а паста місо - соєвий присмак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний японський рис" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи47.5 гр.
  • Калорії240 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування класичного японського рису вам звичайно ж знадобиться рис. В ідеалі потрібно використовувати японський, але можна замінити на будь-який інший. Насипте рис в глибоку миску і залийте водою. Однією рукою ретельно перемішайте крупу в рідині, злийте воду. Повторіть дану процедуру ще кілька разів. Відкиньте рис на друшляк.

Крок - 1
02

Візьміть моркву і відріжте від неї половину. Помийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Помістіть моркву на кухонну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте тонкою соломкою.

Крок - 2
03

Якщо у вас є така побутова техніка як рисоварка, то використовуйте її. Можна приготувати дану страву також в мультиварці. У чашу рисоварки відправте ретельно промитий рис. Залийте його водою. Співвідношення крупи і рідини дивіться в інструкції вашої побутової техніки.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться такий інгредієнт, як паста місо - традиційний продукт японської кухні. По можливості використовуйте рідку пасту. Додайте кілька ложок місо в чашу рисоварки і акуратно перемішайте.

Крок - 4
05

Відкрийте баночку консерви з тунця з маслом. Киньте вміст в чашу рисоварки. Якщо хочете, щоб рис вийшов менш жирним, то не виливайте все масло з баночки консерви.

Крок - 5
06

Також не забудьте в рис з консервованим тунцем додати нарізану соломкою моркву. Замість моркви в дану страву можна додати консервовану кукурудзу або заморожену овочеву суміш. Вміст чаші рисоварки на даному етапі перемішувати не потрібно. Закрийте кришку і увімкніть режим варіння.

Крок - 6
07

Коли приготується рис, відкрийте кришку рисоварки. Акуратно і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Насипте приготований рис в тарілку. Зверху посипте заздалегідь вимитою і нашаткованою зеленою цибулею. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Здобні пиріжки - покроковий рецепт, фото 1 Здобні пиріжки 50 5 3 з 5 - детальніше -
Плавлений сир - покроковий рецепт, фото 1 Плавлений сир 25 1 2 з 5 - детальніше -
Зрази з грибами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з грибами на сковороді 60 6 3 з 5 - детальніше -
Чахохбілі по грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі по грузинськи 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо по-французьки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Домашні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Домашні млинці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Аджика простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Аджика простий рецепт 70 1 3 з 5 - детальніше -