Якщо у вас завалялася баночка консервованого тунця, приготуйте класичний японський рис. Морквина додасть яскравих фарб, а паста місо - соєвий присмак.
Для приготування класичного японського рису вам звичайно ж знадобиться рис. В ідеалі потрібно використовувати японський, але можна замінити на будь-який інший. Насипте рис в глибоку миску і залийте водою. Однією рукою ретельно перемішайте крупу в рідині, злийте воду. Повторіть дану процедуру ще кілька разів. Відкиньте рис на друшляк.
Візьміть моркву і відріжте від неї половину. Помийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Помістіть моркву на кухонну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте тонкою соломкою.
Якщо у вас є така побутова техніка як рисоварка, то використовуйте її. Можна приготувати дану страву також в мультиварці. У чашу рисоварки відправте ретельно промитий рис. Залийте його водою. Співвідношення крупи і рідини дивіться в інструкції вашої побутової техніки.
Тепер вам знадобиться такий інгредієнт, як паста місо - традиційний продукт японської кухні. По можливості використовуйте рідку пасту. Додайте кілька ложок місо в чашу рисоварки і акуратно перемішайте.
Відкрийте баночку консерви з тунця з маслом. Киньте вміст в чашу рисоварки. Якщо хочете, щоб рис вийшов менш жирним, то не виливайте все масло з баночки консерви.
Також не забудьте в рис з консервованим тунцем додати нарізану соломкою моркву. Замість моркви в дану страву можна додати консервовану кукурудзу або заморожену овочеву суміш. Вміст чаші рисоварки на даному етапі перемішувати не потрібно. Закрийте кришку і увімкніть режим варіння.
Коли приготується рис, відкрийте кришку рисоварки. Акуратно і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Насипте приготований рис в тарілку. Зверху посипте заздалегідь вимитою і нашаткованою зеленою цибулею. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти