Класичний вінегрет - один з найбільш популярних, доступних і дуже корисних зимових салатів. Готується страва дуже просто і швидко. При цьому вінегрет може відмінно доповнити не тільки сімейну вечерю, але і стати повноцінною стравою для обіду і сніданку.
У глибокій каструлі доведіть воду до кипіння. Попередньо вимиті картопля і морква, опустіть в окріп, посоліть і варіть до готовності. Буряк варіть окремо, щоб уникнути фарбування інших овочів.
Приготуйте велику миску або салатник, в якому буде зручно змішувати готові інгредієнти. Попередньо очищену від шкірки варений буряк, наріжте невеликими кубиками і перекладіть в приготовлену миску.
У маринованих огірків видаліть хвостики. Наріжте їх такими ж за розміром кубиками і додайте до буряка.
Щоб спростити нарізку цибулі, розріжте цибулину навпіл, а потім кожну половинку подрібніть соломкою або маленькими кубиками і пересипте до вже нарізаним овочам.
Пучок попередньо вимитого свіжого кропу дрібно наріжте і відправте в загальну ємність.
Підготовлений зелений горошок висипте в миску до решти інгредієнтів.
З квашеної капусти попередньо злийте зайву рідину і перекладіть її до решти інгредієнтів. Тепер переходимо до овочів, які готуються на вогні. Готовність перевіряємо ножем. Овочі повинні бути м'якими і легко проколюватися.
Охолоджені моркву і картоплю, очищаємо від шкірки і нарізаємо такими ж кубиками, як і інші овочі, пересипаємо в загальний салатник.
Готовий салат заправляємо оливковою олією, перчимо і солимо за смаком, акуратно перемішуємо. Смачне і корисне блюдо готове, можна приступати до дегустації. Смачного!
Випадкові рецепти