Всім знайомий цей шоколадно-ванільний торт, виконаний в стилі зебра або мармур, смак якого нагадує дитинство, напевно, багатьом з нас. Ще трохи теплий, разом з чашкою холодного молока, класичний торт зебра завжди смачне частування.
Почніть приготування торта з того, з чого повинна починатися випічка - просійте борошно. Насипте потрібну кількість в глибоку миску. До просіяного борошна додайте інші сухі інгредієнти: сіль і розпушувач. Перемішайте вінчиком. Відставте поки в сторону.
Візьміть ще одну глибоку миску, настільки глибоку, щоб в час роботи міксера маса не вилітала з неї. Покладіть в миску вершкове масло кімнатної температури - воно повинно бути м'яким, вийміть трохи раніше його з холодильника, йому знадобитися хвилин 15-20.
До м'якому масла висипте цукровий пісок. За допомогою міксера збийте масло з цукром до кремового стану. Після того як цукор з маслом перетворилися в крем, додайте в нього яйця. Але не все відразу, додавайте по одному продовжуючи збивати масу, не вимикаючи міксер.
До збитого цукру, олії та яєць додайте ванільний екстракт. Потім суміш сухих інгредієнтів: борошно, сіль і розпушувач. Чергуйте додавання сухих інгредієнтів з молоком, Щоб маса не була дуже густою. Не вимикайте міксер, продовжуйте збивати, поки все молоко і суха суміш не виявиться в мисці. Ви можете перемішувати інгредієнти вручну, але використання міксера швидко впорається з грудочками, а тісто вийде повітряним.
Коли буде готове біле тісто, займіться приготуванням шоколадного. У мисці з'єднайте какао-порошок, цукор і молоко. Перемішайте вінчиком інгредієнти до однорідності.
До шоколадної маси додайте дві частини від загальної кількості, білого тіста. І добре змішайте, щоб, тісто стало однакового коричневого кольору.
Для випікання використовуйте форму діаметром 24 сантиметри. Змастіть її бортики і дно невеликою кількістю вершкового масла. За бажанням можете застелити дно пергаментним папером, вирізавши з неї коло відповідним з формою, щоб бути впевненим, що коржі не пристануть до форми.
Тепер залишилося з'єднати два види тіста в формі, щоб воно було схожим на зебру. Починайте з середини форми - використовуючи ложку, покладіть біле тісто, поверх - шоколадне, повторюйте такі кроки, поки все тісто не буде використано. Коли все тісто вже в формі, поставте його в розігріту до 180 градусів в духовку і випікайте протягом 50-60 хвилин. Готовність тіста перевірте зубочисткою, вона повинна залишитися сухою.
Випечене тісто вийміть з духовки, дайте охолонути на підставці. Покрийте торт глазур'ю або будь-яким іншим кремом. Також ви можете з даної кількості тіста зробити два коржі - вони будуть тонше, або випекти відразу все тісто, а потім акуратно розрізати його навпіл. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти