Укр
Рус
Торти Випічка Російська кухня

Класичний торт Зебра

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

833 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Класичний торт Зебра - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Всім знайомий цей шоколадно-ванільний торт, виконаний в стилі зебра або мармур, смак якого нагадує дитинство, напевно, багатьом з нас. Ще трохи теплий, разом з чашкою холодного молока, класичний торт зебра завжди смачне частування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний торт Зебра" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири15.1 гр.
  • Вуглеводи38.3 гр.
  • Калорії321 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть приготування торта з того, з чого повинна починатися випічка - просійте борошно. Насипте потрібну кількість в глибоку миску. До просіяного борошна додайте інші сухі інгредієнти: сіль і розпушувач. Перемішайте вінчиком. Відставте поки в сторону.

Крок - 1
02

Візьміть ще одну глибоку миску, настільки глибоку, щоб в час роботи міксера маса не вилітала з неї. Покладіть в миску вершкове масло кімнатної температури - воно повинно бути м'яким, вийміть трохи раніше його з холодильника, йому знадобитися хвилин 15-20.

Крок - 2
03

До м'якому масла висипте цукровий пісок. За допомогою міксера збийте масло з цукром до кремового стану. Після того як цукор з маслом перетворилися в крем, додайте в нього яйця. Але не все відразу, додавайте по одному продовжуючи збивати масу, не вимикаючи міксер.

Крок - 3
04

До збитого цукру, олії та яєць додайте ванільний екстракт. Потім суміш сухих інгредієнтів: борошно, сіль і розпушувач. Чергуйте додавання сухих інгредієнтів з молоком, Щоб маса не була дуже густою. Не вимикайте міксер, продовжуйте збивати, поки все молоко і суха суміш не виявиться в мисці. Ви можете перемішувати інгредієнти вручну, але використання міксера швидко впорається з грудочками, а тісто вийде повітряним.

Крок - 4
05

Коли буде готове біле тісто, займіться приготуванням шоколадного. У мисці з'єднайте какао-порошок, цукор і молоко. Перемішайте вінчиком інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

До шоколадної маси додайте дві частини від загальної кількості, білого тіста. І добре змішайте, щоб, тісто стало однакового коричневого кольору.

Крок - 6
07

Для випікання використовуйте форму діаметром 24 сантиметри. Змастіть її бортики і дно невеликою кількістю вершкового масла. За бажанням можете застелити дно пергаментним папером, вирізавши з неї коло відповідним з формою, щоб бути впевненим, що коржі не пристануть до форми.

Крок - 7
08

Тепер залишилося з'єднати два види тіста в формі, щоб воно було схожим на зебру. Починайте з середини форми - використовуючи ложку, покладіть біле тісто, поверх - шоколадне, повторюйте такі кроки, поки все тісто не буде використано. Коли все тісто вже в формі, поставте його в розігріту до 180 градусів в духовку і випікайте протягом 50-60 хвилин. Готовність тіста перевірте зубочисткою, вона повинна залишитися сухою.

Крок - 8
09

Випечене тісто вийміть з духовки, дайте охолонути на підставці. Покрийте торт глазур'ю або будь-яким іншим кремом. Також ви можете з даної кількості тіста зробити два коржі - вони будуть тонше, або випекти відразу все тісто, а потім акуратно розрізати його навпіл. Приємного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -
Буряковий борщ - покроковий рецепт, фото 1 Буряковий борщ 60 5 3 з 5 - детальніше -
 Баклажанна ікра в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанна ікра в духовці 45 6 3 з 5 - детальніше -
Холодник простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Холодник простий рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Айвовий компот - покроковий рецепт, фото 1 Айвовий компот 60 1 2 з 5 - детальніше -
Сабайон соус - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон соус 30 1 2 з 5 - детальніше -