Класичний торт медовик з заварним кремом з манної крупи і хрусткими горіхами. Ефектний десерт не тільки на свята!
Для початку займіться приготуванням самого коржа для торта. Розтопіть вершкове масло і рідкий мед в каструлі на повільному вогні. Додайте до них цукрову пудру, перемішайте, і протоміть, до утворення однорідної рідкої маси. Відставте каструлю з вмістом, щоб охолодити.
Просійте борошно і соду в чашу кухонного комбайна (залиште невелику кількість борошна, щоб заповнити тісто).
Додайте в чашу з борошном куряче яйце і сметану високої жирності (краще навіть домашнього приготування). Ретельно перемішайте вміст на середній швидкості. Поступово влийте в чашу до решти продуктів охолоджену медову масу і ретельно перемішайте все, до утворення тіста.
Викладіть приготоване тісто на присипану борошном поверхню і вимісіть руками. Потім розкачайте тісто з допомогою качалки до товщини близько 3 мм.
Далі акуратно виріжте 3 однакових кола з тіста, використовуючи кругле блюдо. Надішліть кола з тіста в деко, викладений папером для випічки.
Мигдаль трохи подрібніть (не обов'язково), і надішліть в миску. Додайте в миску волоські горіхи і залийте все окропом, процідіть і наріжте дрібними кубиками.
Надішліть вершкове масло, мед і тростинний цукор в каструлю, варіть вміст на повільному вогні, помішуючи. Готуйте, поки інгредієнти повністю не змішаються.
Додайте в утворену масу раніше подрібнені горіхи і ретельно перемішайте.
Далі помістіть гарячу горіхову масу поверх кілець з тіста. Надішліть в попередньо розігріту духовку і випікайте підготовлені коржі при 180 градусах протягом 13-15 хвилин.
Замочіть манку в теплому молоці. Закип'ятіть молоко, що залишилося. Залийте змочену кашу в кипляче молоко і варіть, постійно помішуючи до повного загустіння вмісту.
Змішайте вершкове масло з тростинним цукром в пухнасту масу. Поступово додайте в підготовлену масу, відварену манну крупу і трохи перемішайте. Охолодіть в холодильнику близько 2-3 годин.
Тепер викладіть перший корж на підставку і рясно промажте заварним кремом, поверх покладіть наступний корж і повторіть з іншими продуктами. Сформуйте 3 поверхи. Поставте готовий класичний торт медовик з заварним кремом в холодильник на ніч. На смак він найкраще на другий, третій день, коли коржі досить пом'якшуються.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти