Укр
Рус
Томатний Соуси Румунська кухня

Класичний томатний соус

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

834 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Класичний томатний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Класичний томатний соус - універсальна заготовка, яка повинна бути вдома завжди. Рецепт цього соусу включає всього 2 інгредієнта: помідори і сіль. В результаті нескладних дій ви отримаєте якісний, здоровий і смачний продукт, який стане відмінним доповненням до борщу, піци, макаронів і інших страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний томатний соус" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії20 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помідори для томатного соусу повинні бути червоними, міцними, стиглими і без пошкоджень. Вимийте томати, видаліть хвостики, а плоди наріжте четвертинками.

Крок - 1
02

Поставте на плиту товстостінну каструлю, складіть в неї четвертинки помідорів (не всі, а так, щоб вони покрили дно) і акуратно придушіть товкачкою для картоплі. Перетворювати помідори в пюре не потрібно. Досить, щоб вони просто дали сік.

Крок - 2
03

Увімкніть вогонь і доведіть вміст каструлі до легкого кипіння. Помідори повинні томитися у власному соку.

Крок - 3
04

Потроху додавайте залишені четвертинки, теж злегка придавлюючи товкачем. Кожну наступну партію кладіть після того, як попередня дасть сік.

Крок - 4
05

Коли помідори добре розм'якнуть і дадуть багато соку, потроху перекладайте їх з каструлі в сито і протирайте ложкою, щоб зробити масу однорідною і позбутися від шкурок і насіння.

Крок - 5
06

Пюре поверніть в каструлю і томіть на повільному вогні 1-1,5 години. В кінці варіння додайте сіль і перемішайте.

Крок - 6
07

Попередньо простерилізуйте банки, в які будете закочувати соус. Обережно викладіть в них гаряче томатне пюре і закрийте простерилізованими кришками.

Крок - 7
08

Переверніть банки і дайте соусу охолонути. Класичний томатний соус на зиму готовий. Він густий, насичений і пахне літніми помідорами. Додавайте його в будь-які страви, де використовуєте свіжі томати, але пам'ятайте, що паста концентрована і класти її потрібно потроху. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет із печінки кролика - покроковий рецепт, фото 1 Паштет із печінки кролика 60 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з рибою 45 2 3 з 5 - детальніше -
Домашнє морозиво для дітей - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє морозиво для дітей 45 3 3 з 5 - детальніше -
Морквяний кекс великий - покроковий рецепт, фото 1 Морквяний кекс великий 70 4 3 з 5 - детальніше -