Класичний салат з кальмарів містить невелику кількість інгредієнтів. Крім головного морепродукту, в нього входять овочі, які надають соковитість, і спеції, які роблять смак страви досконалим, а аромат апетитним. Салат виходить гармонійним за смаком, дієтичним і поживним за рахунок вмісту легкозасвоюваного білка. Як його приготувати, читайте в рецепті.
Салатні листя (бажано взяти салатний мікс) вимийте, обтрусіть від вологи і наріжте соломкою.
Помідори-чері вимийте і в залежності від розміру розріжте навпіл або на четвертинки.
Зробіть заправку для салату. В одній ємності з'єднайте оливкову олію, бальзамічний оцет, сливовий сироп і лимонний порошок. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Розігрійте нержавіючу сковороду або каструлю на сильному вогні протягом 1 хвилини і відправте туди очищеного кальмара. Знизьте вогонь до середнього, накрийте ємність кришкою і почекайте 5 хвилин.
Вийміть приготованого кальмара, остудіть і наріжте кільцями.
Сервіруйте закуску. На блюдо для подачі викладіть нарізані салатні листя. Зверху покладіть кільця кальмара. Поруч і зверху викладіть половинки помідорів-чері.
Полийте все раніше приготовленою заправкою. Класичний салат з кальмарів готовий. У ньому мінімум інгредієнтів, зате вони ідеально поєднуються між собою, відтіняючи і доповнюючи смак один одного. Салат виходить легким, терпко-солодким, дуже смачним і ароматним.
Випадкові рецепти