Сьогодні спробуємо приготувати один з найбільш затребуваних страв у багатьох світових ресторанах і кафе - класичний салат "Цезар". Завдяки наявності курячого м'яса і досить ситної заправки, цей салат можна вживати не обов'язково як додаток до основної страви, а й також не боячись їсти його на обід або навіть вечерю.
В першу чергу займіться підготовкою сухариків для майбутнього салату. Для цього скибочки білого хліба (можна брати багет або навіть батон) помістіть на обробну дошку і наріжте невеликими квадратами.
Потім киньте нарізаний хліб у миску, полийте оливковою олією, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і акуратно, за допомогою двох ложок, перемішайте.
Далі застеліть досить великого розміру форму для випічки пергаментним папером і розкладіть на ній нарізані кубики хліба з невеликою відстанню один від одного.
Надішліть форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте шматочки хліба близько 20-25 хвилин, до появи хрусткої золотистої скоринки. Потім перемістіть готові сухарики в окрему ємність і відставте на час остигати.
Тепер займіться м'ясом. Для початку приготуйте спеціальний маринад для обсмажування курячої грудки. У неглибоку миску налийте оливкову олію, засипте трохи прованських трав, додайте натерту на дрібній тертці лимонну цедру.
Потім все це присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і добре все між собою змішайте.
Далі помістіть в готовий маринад курячу грудку, ретельно промокніть м'ясо з обох сторін і відставте краще просочитися на деякий час (хвилин на 20).
Тепер помістіть антипригарнусковороду на плиту і добре розігрійте, покладіть в розпечену ємність промариноване м'ясо і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік до повної готовності курки.
Потім очистіть від лушпиння часник, викладіть на обробну дошку і за допомогою ножа поріжте на невеликі шматочки. Тепер додайте до часнику анчоуси і тим же ножем подрібніть все до утворення так званої пасти.
Надішліть готову анчоусо - часникову суміш в глибоку миску, додайте майонез і трохи гірчиці. Потім натріть в миску на самій дрібній тертці сир пармезан і лимонну цедру.
Далі полийте вміст миски свіжовичавленим лимонним соком і ложкою ретельно все перемішайте до утворення однорідної сметаноподібної суміші.
Тепер в окрему глибоку ємність наріжте великими скибочками попередньо вимите і обсушене листя салату, полийте його підготовленою раніше сумішшю і ретельно перемішайте.
Потім наріжте остиглу курячу грудку невеликими пластами (ви можете різати м'ясо як вам подобається) і красиво укладіть поверх змазаного листя салату.
Посипте все раніше підготовленими сухарями і подавайте класичний салат цезар до святкового або обіднього столу.
Випадкові рецепти