Укр
Рус
Салати з куркою Салати Російська кухня

Класичний салат цезар

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

2312 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Класичний салат цезар - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Сьогодні спробуємо приготувати один з найбільш затребуваних страв у багатьох світових ресторанах і кафе - класичний салат "Цезар". Завдяки наявності курячого м'яса і досить ситної заправки, цей салат можна вживати не обов'язково як додаток до основної страви, а й також не боячись їсти його на обід або навіть вечерю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний салат цезар" (на 100 грам)

  • Білки17.3 гр.
  • Жири13.3 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії218 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою сухариків для майбутнього салату. Для цього скибочки білого хліба (можна брати багет або навіть батон) помістіть на обробну дошку і наріжте невеликими квадратами.

Крок - 1
02

Потім киньте нарізаний хліб у миску, полийте оливковою олією, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і акуратно, за допомогою двох ложок, перемішайте.

Крок - 2
03

Далі застеліть досить великого розміру форму для випічки пергаментним папером і розкладіть на ній нарізані кубики хліба з невеликою відстанню один від одного.

Крок - 3
04

Надішліть форму для випічки в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте шматочки хліба близько 20-25 хвилин, до появи хрусткої золотистої скоринки. Потім перемістіть готові сухарики в окрему ємність і відставте на час остигати.

Крок - 4
05

Тепер займіться м'ясом. Для початку приготуйте спеціальний маринад для обсмажування курячої грудки. У неглибоку миску налийте оливкову олію, засипте трохи прованських трав, додайте натерту на дрібній тертці лимонну цедру.

Крок - 5
06

Потім все це присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і добре все між собою змішайте.

Крок - 6
07

Далі помістіть в готовий маринад курячу грудку, ретельно промокніть м'ясо з обох сторін і відставте краще просочитися на деякий час (хвилин на 20).

Крок - 7
08

Тепер помістіть антипригарнусковороду на плиту і добре розігрійте, покладіть в розпечену ємність промариноване м'ясо і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік до повної готовності курки.

Крок - 8
09

Потім очистіть від лушпиння часник, викладіть на обробну дошку і за допомогою ножа поріжте на невеликі шматочки. Тепер додайте до часнику анчоуси і тим же ножем подрібніть все до утворення так званої пасти.

Крок - 9
10

Надішліть готову анчоусо - часникову суміш в глибоку миску, додайте майонез і трохи гірчиці. Потім натріть в миску на самій дрібній тертці сир пармезан і лимонну цедру.

Крок - 10
11

Далі полийте вміст миски свіжовичавленим лимонним соком і ложкою ретельно все перемішайте до утворення однорідної сметаноподібної суміші.

Крок - 11
12

Тепер в окрему глибоку ємність наріжте великими скибочками попередньо вимите і обсушене листя салату, полийте його підготовленою раніше сумішшю і ретельно перемішайте.

Крок - 12
13

Потім наріжте остиглу курячу грудку невеликими пластами (ви можете різати м'ясо як вам подобається) і красиво укладіть поверх змазаного листя салату.

Крок - 13
14

Посипте все раніше підготовленими сухарями і подавайте класичний салат цезар до святкового або обіднього столу.    

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Биточки з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з печінки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Зефір на агарі - покроковий рецепт, фото 1 Зефір на агарі 50 3 3 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з грибів 45 1 3 з 5 - детальніше -