Укр
Рус
Хліб Випічка Російська кухня

Класичний рецепт хліба

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

2839 - переглядів
70 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Класичний рецепт хліба - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

У всьому світі відомо, що хліб - це джерело життя, і в усі часи вважалося, що він всьому голова, тому ставитися до нього треба з шануванням. У будь-якому магазині достаток цього продукту таке, що кожен завжди може знайти собі до смаку саме той сорт, що найбільше до душі. Проте, багатьом подобається пекти хліб самостійно, так як домашній - особливий, більш смачний і ароматний. У процесі приготування слід дотримуватись деяких тонкощів, щоб вийшов в результаті відмінний результат, але ми вам можемо запропонувати класичний рецепт хліба, за яким вам вдасться отримати високоякісний, популярний у всьому світі продукт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний рецепт хліба" (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири3.4 гр.
  • Вуглеводи57.7 гр.
  • Калорії289 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

За нашим рецептом вийде ніжний білий і солодкий хліб, тому для його випічки нам знадобиться борошно вищого або першого сорту, яке багате на клейковину. Тому тісто має добре підніматися, а м'якуш хліба вийде пористим і ніжним. Ще один важливий фактор - борошно потрібно обов'язково просіяти, щоб уникнути попадання в тісто непотрібних дрібниць. У велику миску засипаємо цукор і заливаємо теплу, але не гарячу, воду і розчиняємо його.

Крок - 1
02

Потім додаємо дріжджі і перемішуємо, залишаємо до тих пір, поки дріжджі не почнуть бродити і утворять кремову піну.

Крок - 2
03

Після цього в дріжджову суміш додаємо сіль і рослинне масло.

Крок - 3
04

Тепер всипаємо по чашці необхідну кількість борошна і змішуємо дерев'яною ложкою або лопаткою.

Крок - 4
05

Коли мука почне схоплюватися в грудку, викладаємо масу на поверхню, посипану борошном, і замішуємо тісто, поки воно не перетвориться в однорідну масу. Хочу зауважити, що для цього знадобиться не більше 10 хвилин, щоб тісто встигло насититися киснем і майбутній хліб вийшов пишним. Глибоку миску скроплюємо маслом і перекладаємо туди сформоване тісто. Накриваємо вологою тканиною і залишаємо, поки підніметься, на годину. За цей час воно має збільшитися вдвічі.

Крок - 5
06

Потім знімаємо тканину, пробиваємо добре тісто руками і перекладаємо знову на стіл. Злегка замішуємо кілька хвилин і розрізаємо навпіл. Формуємо буханки і перекладаємо їх в добре змащені маслом форми для випічки.

Крок - 6
07

Знову накриваємо форми тканиною і даємо піднятися протягом 30 хвилин. Тісто має піднятися трохи вище бортиків форм. Розігріваємо духовку до 175 градусів і поміщаємо в неї форми з тістом. Випікаємо хліб протягом 30 хвилин.

Крок - 7
08

М'який, ароматний, з рум'яною скоринкою хліб, та ще з вершковим маслом - відмінний варіант до чаю. Спробуйте, і класичний рецепт хліба стане вашою візитною карткою досвідченої господині.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Лагман 100 6 4 з 5 - детальніше -
Борщ без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Борщ без м’яса 70 4 3 з 5 - детальніше -
Омлет з кабачків - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з кабачків 20 2 2 з 5 - детальніше -