У всьому світі відомо, що хліб - це джерело життя, і в усі часи вважалося, що він всьому голова, тому ставитися до нього треба з шануванням. У будь-якому магазині достаток цього продукту таке, що кожен завжди може знайти собі до смаку саме той сорт, що найбільше до душі. Проте, багатьом подобається пекти хліб самостійно, так як домашній - особливий, більш смачний і ароматний. У процесі приготування слід дотримуватись деяких тонкощів, щоб вийшов в результаті відмінний результат, але ми вам можемо запропонувати класичний рецепт хліба, за яким вам вдасться отримати високоякісний, популярний у всьому світі продукт.
За нашим рецептом вийде ніжний білий і солодкий хліб, тому для його випічки нам знадобиться борошно вищого або першого сорту, яке багате на клейковину. Тому тісто має добре підніматися, а м'якуш хліба вийде пористим і ніжним. Ще один важливий фактор - борошно потрібно обов'язково просіяти, щоб уникнути попадання в тісто непотрібних дрібниць. У велику миску засипаємо цукор і заливаємо теплу, але не гарячу, воду і розчиняємо його.
Потім додаємо дріжджі і перемішуємо, залишаємо до тих пір, поки дріжджі не почнуть бродити і утворять кремову піну.
Після цього в дріжджову суміш додаємо сіль і рослинне масло.
Тепер всипаємо по чашці необхідну кількість борошна і змішуємо дерев'яною ложкою або лопаткою.
Коли мука почне схоплюватися в грудку, викладаємо масу на поверхню, посипану борошном, і замішуємо тісто, поки воно не перетвориться в однорідну масу. Хочу зауважити, що для цього знадобиться не більше 10 хвилин, щоб тісто встигло насититися киснем і майбутній хліб вийшов пишним. Глибоку миску скроплюємо маслом і перекладаємо туди сформоване тісто. Накриваємо вологою тканиною і залишаємо, поки підніметься, на годину. За цей час воно має збільшитися вдвічі.
Потім знімаємо тканину, пробиваємо добре тісто руками і перекладаємо знову на стіл. Злегка замішуємо кілька хвилин і розрізаємо навпіл. Формуємо буханки і перекладаємо їх в добре змащені маслом форми для випічки.
Знову накриваємо форми тканиною і даємо піднятися протягом 30 хвилин. Тісто має піднятися трохи вище бортиків форм. Розігріваємо духовку до 175 градусів і поміщаємо в неї форми з тістом. Випікаємо хліб протягом 30 хвилин.
М'який, ароматний, з рум'яною скоринкою хліб, та ще з вершковим маслом - відмінний варіант до чаю. Спробуйте, і класичний рецепт хліба стане вашою візитною карткою досвідченої господині.
Випадкові рецепти