Укр
Рус
Рататуй Другі страви Французька кухня

Класичний рататуй в духовці

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

2060 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Класичний рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Шари свіжих нарізаних овочів на гострому томатному соусі. Популярний рецепт французького класичного рататуя в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Класичний рататуй в духовці" (на 100 грам)

  • Білки1.2 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії70 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Нагрійте 2 столові ложки оливкового або рослинного масла в глибокій антипригарной каструлі. Додайте в каструлю попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте часник, помішуючи, до легкого рум’янцю.

Крок - 1
02

Додайте в каструлю очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю, перемішайте і смажте, до прозорості інгредієнта. Потім додайте подрібнену селеру і перемішайте.

Крок - 2
03

Тепер додайте в каструлю очищену від шкірки і нарізану кільцями моркву і продовжуйте смажити помішуючи.

Крок - 3
04

Тепер додайте до решти продуктів листя чебрецю і вершкове масло, добре перемішайте і томіть вміст приблизно 2 хвилини. Потім додайте томатне пюре, розмішайте добре все і доведіть до кипіння.

Крок - 4
05

Далі додайте в каструлю заздалегідь нарізаний невеликими шматками жовтий і червоний перець і перемішайте. Додайте так само в каструлю вимиті і порвані листя базиліка і добре перемішайте.

Крок - 5
06

Засипте в каструлю сіль, пластівці чилі, подрібнений чорний перець і лавровий лист, добре перемішайте і томіть, поки всі овочі не стануть м’якими. Тепер додайте в каструлю трохи води і добре перемішайте. Зніміть з вогню, збийте блендером до однорідної маси і відставте на час в сторону.

Крок - 6
07

Розігрійте духовку до 180 градусів. Наріжте попередньо вимиті і просушені зелені і жовті кабачки тонкими кільцями. Покладіть нарізані овочі в миску і залийте водою. Наріжте так само вимиті помідори і відкладіть поки в окремій ємності.

Крок - 7
08

Розкладіть приготовлену раніше суміш в скляну форму для випічки, рівномірно розподіливши по дну. Потім викладіть, чергуючи, рядами нарізані цукіні, баклажан і шматочки помідора. Налийте трохи оливкового масла.

Крок - 8
09

Поставте форму з майбутньою стравою в розігріту духовку і запікайте близько 8-10 хвилин. Потім подавайте готовий класичний рататуй, приготований в духовці, гарячим до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Булгур по - турецьки - покроковий рецепт, фото 1 Булгур по - турецьки 55 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети з курячих грудок - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з курячих грудок 50 3 3 з 5 - детальніше -
Рецепти шаурми з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рецепти шаурми з куркою 40 2 3 з 5 - детальніше -