Шари свіжих нарізаних овочів на гострому томатному соусі. Популярний рецепт французького класичного рататуя в духовці.
Нагрійте 2 столові ложки оливкового або рослинного масла в глибокій антипригарной каструлі. Додайте в каструлю попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Обсмажуйте часник, помішуючи, до легкого рум’янцю.
Додайте в каструлю очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю, перемішайте і смажте, до прозорості інгредієнта. Потім додайте подрібнену селеру і перемішайте.
Тепер додайте в каструлю очищену від шкірки і нарізану кільцями моркву і продовжуйте смажити помішуючи.
Тепер додайте до решти продуктів листя чебрецю і вершкове масло, добре перемішайте і томіть вміст приблизно 2 хвилини. Потім додайте томатне пюре, розмішайте добре все і доведіть до кипіння.
Далі додайте в каструлю заздалегідь нарізаний невеликими шматками жовтий і червоний перець і перемішайте. Додайте так само в каструлю вимиті і порвані листя базиліка і добре перемішайте.
Засипте в каструлю сіль, пластівці чилі, подрібнений чорний перець і лавровий лист, добре перемішайте і томіть, поки всі овочі не стануть м’якими. Тепер додайте в каструлю трохи води і добре перемішайте. Зніміть з вогню, збийте блендером до однорідної маси і відставте на час в сторону.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Наріжте попередньо вимиті і просушені зелені і жовті кабачки тонкими кільцями. Покладіть нарізані овочі в миску і залийте водою. Наріжте так само вимиті помідори і відкладіть поки в окремій ємності.
Розкладіть приготовлену раніше суміш в скляну форму для випічки, рівномірно розподіливши по дну. Потім викладіть, чергуючи, рядами нарізані цукіні, баклажан і шматочки помідора. Налийте трохи оливкового масла.
Поставте форму з майбутньою стравою в розігріту духовку і запікайте близько 8-10 хвилин. Потім подавайте готовий класичний рататуй, приготований в духовці, гарячим до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти