Омлети - це універсальний сніданок. Освоїти основну версію, а потім поекспериментувати з наповнювачами за вашим вибором.
Вбийте один за іншим яйця в глибоку миску, долийте поступово, повільно воду і, використовуючи вилку або вінчик, збийте добре яєчну суміш до однорідної маси (вода дасть омлету більш світлий відтінок і пухнасту текстуру).
Посолити і поперчити меленим білим перцем омлет найкраще на цьому етапі, щоб рівномірно розподілити сіль і перець. (Чорний перець також можна використовувати, але омлет буде мати маленькі чорні плями).
Розтопіть вершкове масло в середній антипригарной сковороді на сильному вогні до спінювання. (Важливо, щоб масло було гарячим і вспінювалось перед додаванням яєць, але будьте обережні, щоб воно не починало горіти.)
Налийте в киплячу олію суміш яєць, злегка нахиляючи сковорідку, щоб повністю покрити дно.
Використовуючи дерев'яну ложку з плоским дном обережно підніміть і поворушіть омлет, щоб вся рідина витекла і припікалась. Смажте протягом 1-2 хвилин або до тих пір, поки основа омлету не стане світло-золотистою, а верхній шар ще трохи залишиться рідким. (Краще мати злегка рідкий верх, так як коли омлет складений для начинки, тепло буде продовжувати просмажувати внутрішнє.)
Використовуючи вилку, згорніть край омлету найближче до центру, а потім акуратно складіть інший край. Нахиліть сковорідку від вас, поруч з підігрітою кухонною тарілкою і швидко переверніть омлет на тарілку. Негайно подавайте з гарячим маслом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти